Новини
10 Травня 2019
948

Hamleys по-індійськи: Британського ритейлера знову перепродали

Новий власник Мукешу Амбані придбав компанію за $88,5 млн

Фото: www.forbesindia.com

Компанія Reliance Brands, що належить індійському мільярдерові Мукешу Амбані, планує викупити британську мережу магазинів іграшок і товарів для дітей Hamleys, йдеться у повідомленні Reliance Brands.

Як повідомляє Bloomberg, сума угоди складе 68 млн фунтів стерлінгів ($88,5 млн). Придбає індійський мільярдер мережу магазинів у китайської компанії C.Banner International Holdings, що володіє Hamleys з 2015 року. Вартість угоди на той момент складала 100 млн фунтів стерлінгів або $130,2 млн.

Як зазначив генеральний директор Reliance Brands Limited Даршан Мехта, “придбання всесвітньо відомого бренду Hamleys …. – це давня мрія, що стала реальністю”, передає BBC.

Hamleys засновано в 1760 року. Свій перший флагманський магазин компанія відкрила в Лондоні в 1881 році, в ньому близько 50 тис. полиць з іграшками. Наразі мережа нараховує 167 магазинів в 18 країнах, 88 з них розташовані в Індії, ними по франшизі управляє Reliance Industries Амбані.

За інформацією BBC, минулого року Hamleys отримала збиток у розмірі 9,2 млн фунтів стерлінгів ($11,9 млн). “Ритейлер пов’язав втрати в тому числі з Brexit і економічним спадом”, – пише видання.

За версією Forbes, статок Мукеша Амбані оцінено у $50,2 млрд, Підприємець посідає 13 місце списку найбагатших людей світу. Його нафтопереробний холдинг Reliance Industries входить до десятки найбільших енергетичних компаній світу. Компанія також розвиває бізнес у сфері роздрібної торгівлі, фінансів, телекомунікацій.

Раніше Investory News писали, що виробник дитячих конструкторів Lego змінює свою бізнес-модель і розпочинає онлайн-продажі. У компанії сподіваються, що онлайн-продажі стануть для Lego головним драйвером динаміки в майбутньому, що приведе до найвищих темпів зростання саме в цьому сегменті.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram