Новини
14 Серпня 2019
1 472

Гроші доставлено: Кур’єрська служба Dostavista залучила $15 млн

Умови угоди сторони не розкривають. Головний інвестор – Vostok New Ventures

Служба термінової доставки Dostavista залучила $15 млн. Очолив фінансування фонд Vostok New Ventures, який раніше інвестував в такі компанії, як Gett, OneTwoTrip, BlaBlaCar, Busfor, Doc + тощо. На початку 2019 року Vostok New Ventures вийшов з Avito, продавши свою частку за $540 млн південноафриканському холдингу Naspers.

Серед інших інвесторів – фонди Flashpoint (колишній Buran VC) і AddVenture, які в серпні 2017 року вже інвестували в Dostavista $2,25 млн, повідомляє vc.ru.

Умови угоди й оцінку компанії сторони не розкривають. “Засновник Dostavista Михайло Олександрівський зберіг великий, але не контрольний пакет”, – розповів виданню представник компанії.

Залучені кошти Dostavista витратить на поліпшення платформи, посилення команди, експерименти, а також агресивний маркетинг і продажі.

Як зазначив Михайло Олександрівський, наразі в компанії експериментують з різними режимами роботи для кур’єрів: є режим, де кур’єр сам будує собі маршрут, а є – де маршрут за нього будує робот. “Також ми працюємо над тим, щоб зменшувати час, який кур’єр витрачає на пошук входу до клієнта – так звана невидима миля, яка особливо актуальна в Індії. В середньому ми проводимо кілька десятків значних продуктових експериментів на місяць”, – розповів він.

Нарізі штат компанії налічує близько 400 осіб, офіси розташовані в Росії. В інших десяти країнах – Бразилії, Індії, Індонезії, Південній Кореї, Малайзії, Мексиці, Філіппінах, Таїланді, Туреччині та В’єтнамі Dostavista працює під локальними брендами.

Оборот компанії наближується до $100 млн. “Сервіс приносить прибуток”, – зазначив представник Dostavista, але точні показники не назвав. І додав, що окрім фондів Buran VC й AddVenture Dostavista залучала $2 млн від американської компанії FJ Labs.

Dostavista – служба термінової доставки для фізичних і юридичних осіб. Сервіс з’єднує кур’єрів і замовників і дозволяє відстежувати переміщення відправлень.

А тим часом Walmart оголосила про запуск сервісу InHome Delivery (доставка в будинок), в рамках якого співробітники компанії доставлятимуть продукти прямо в холодильники клієнтів, поки тих немає вдома. Співробітники онлайн-супермаркету зможуть потрапити лише в будинки, оснащені розумними дверними замками, які можна відкрити дистанційно зі смартфона або за допомогою спеціального коду. Кур’єри Walmart носитимуть на грудях камеру, яка дозволить господарям будинку відстежувати дії співробітника компанії онлайн через додаток.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram