Новини
18 Вересня 2019
714

Готуються до IPO: “Яндекс.Таксі” оцінили у $7,3-8,5 мільярди

Капіталізація всього “Яндекса” становить приблизно $12,4 мільярда

Найбільші інвестиційні банки світу оцінили сервіс для замовлення таксі “Яндекс.Таксі” у $7,3-8,5 млрд. Це при тому, що два роки тому компанію для угоди з Uber було оцінено у $3,8 млрд, повідомляє Forbes, посилаючись на звіти інвестбанків.

Так, американська Goldman Sachs оцінює компанію в $7,3 млрд або $7,7 млрд з урахуванням залишку коштів на балансі близько $400 млн. Аналітики Bank of America в липні 2019 року оцінили “Яндекс.Таксі” у $8,5 млрд, а швейцарська UBS у серпні 2019 року – у $8,4 млрд.

“Для порівняння, за даними Bloomberg, капіталізація всього “Яндекса” становить приблизно $12,4 млрд, капіталізація Uber – $60,8 млрд, а Lyft – $17,4 млрд”, – пише видання. І нагадує, що обидві компанії вийшли на IPO у 2019 році.

Що стосується виходу на біржу, то “Яндекс.Таксі” планує провести IPO до кінця цього року, або у 2020-му.

Видання пише, що за інформацією двох джерел, наразі “Яндекс.Таксі” веде перемовини з інвестиційними банками, “але організатори поки не вибрані”.

Нагадаємо, на початку травня в рамках первинного розміщення акцій Uber залучив $8,1 млрд, при цьому капіталізація компанії склала $75,5 млрд.

Крім того Uber увійшов у ТОП-5 найбільших IPO у 2019 році за розміром залучених коштів. Серед лідерів – Avantor, яка виробляє обладнання та витратні матеріали для біомедичних досліджень, а також сервіс-таксі Lyft, італійський банк Nexi та фотохостинг Pinterest.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram