Новини
15 Липня 2020
1 288

Готель “Дніпро” продали за 1,1 мільярда гривень

Об’єкт виставлявся на продаж за стартовою ціною у 80,9 мільйонів гривень

Фонд державного майна (ФДМ) продав столичний готель “Дніпро” компанії “Смартленд” за 1,111 млрд грн, повідомляють Українські новини з посиланням на дані аукціону.

Весь процес приватизації готелю проходив онлайн: торги транслювалися безпосередньо з місця подій.

За словами голови ФДМ Дмитра Сенниченка, покупець повинен пройти перевірку на доброчесність. Після цього протягом 30 днів буде підписаний договір про купівлю-продаж об’єкта, ще 30 днів виділені на оплату угоди.

ТОВ “Смартленд” зареєстровано в Броварах Київської області. Розмір статутного фонду — 11,3 млн грн. Основний вид діяльності — надання в оренду та експлуатація нерухомого майна. Уповноважена особа — Максим Терещук (керівник і підписант). Кінцевий бенефіціар ТОВ “Смартленд” — ТОВ “Айс Таун”. Його власник (частка 82,29%) киянин Олексій Ігунін.

Об’єкт виставлявся на продаж за стартовою ціною 80,92 млн грн. У торгах брали участь 29 компаній. Уже в першому турі торгів ціна зросла майже в 10 разів — до 711 млн грн, у другому раунді один з інвесторів запропонував 1 млрд грн, в результаті кінцева ціна склала 1 млрд 111 млн грн.

Нагадаємо, глава АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що вони планують продати приміщення головного офісу в Києві на вулиці Хрещатик, яке вже оцінили приблизно в 1 млрд грн. Компанія має намір витратити отримані кошти на покупку автомобілів, нові відділення та IT-системи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram