Новини
18 Червня 2020
703

Google збільшила до $1 мільярда допомогу підприємствам для подолання наслідків пандемії

Компанія також надасть приватним підприємствам цифрові інструменти, призначені для швидкого відновлення роботи

Компанія Google запропонувала додаткові $200 млн на гранти для некомерційних організацій. Отже, вона збільшує зобов’язання по виплатах до $1 млрд, повідомляє CNBC.

Як повідомили в Google, компанія підтримує організації, які допомагають в боротьбі з COVID-19 та расовою несправедливістю. Раніше надавали $800 млн щороку.

“Ми сьогодні оголошуємо про збільшення на $200 млн річного обсягу наших зобов’язань, які передбачають виділення мільярда як підтримки некомерційних організацій. Він допоможе некомерційним організаціям у світі, що стикаються з такими проблемами, як реакція на COVID-19 і відновлення від нанесеної їм шкоди. Це особливо актуально в країнах, що розвиваються”, — зазначив один із віце-президентів корпорації Джеррі Дішлер.

Компанія також додає нові функції для своїх платформ, такі як інструмент, який дозволяє користувачам шукати й бронювати локальні сервіси в Google за допомогою програми Local Services. Зараз ця функція доступна тільки в США і Канаді, але Google планує розширити її на міжнародному рівні.

Раніше повідомлялося, що влада відразу декількох американських штатів почне відстежувати тих, що заразилися коронавірусом за допомогою мобільних додатків, які використовують технологію, розроблену спільно Apple і Google.

Контакти, які заразилися, відслідковуються за допомогою Bluetooth. За інформацією американського телеканалу, схвалення на використання таких додатків дала влада Алабами, Північної Дакоти та Південної Кароліни.

Нагадаємо, компанії Apple та Google оголосили про запуск технології, що надасть змогу урядам країн слідкувати за поширенням коронавірусу. Доступ до розробки отримали всього 22 країни, а от користуватися нею вже почали у деяких штатах США.

Чистий прибуток Alphabet Inc. (власник Google), в першому кварталі 2020 р. зріс на 3% — до $6,84 млрд, або $9,87 на акцію, у порівнянні з $6,66 млрд, або $9,5 на акцію, за аналогічний період попереднього року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram