Новини
3 Лютого 2021
874

Google заплатить понад $3 мільйони за дискримінацію азійців та жінок

Компанія пообіцяла зробити все можливе, щоб в майбутньому не допустити подібного

Компанія Google погодилася виплатити $3,8 млн за дискримінаційне ставлення до жінок і азійців, йдеться на сайті Міністерства праці США.

Перевірка показала, що в деяких філіях корпорації по-різному платили чоловікам і жінкам і не брали на роботу азійців.

Google також зобов’язали створити спеціальний фонд на $1,25 млн. Кошти з нього повинні будуть направлятися на коригування зарплат співробітників протягом найближчих п’ять років.

Компанія пообіцяла зробити все можливе, щоб в майбутньому не допустити нерівного ставлення до співробітників і претендентів на роботу.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції США розслідує справу стосовно голови SpaceX Ілона Маска. Компанію підозрюють в дискримінації іммігрантів при прийнятті на роботу.

Влада вимагає від SpaceX надати інформацію про громадянство та статус перебування в США їх співробітників. Керівництво компанії робити це відмовилося. В результаті Міністерство юстиції подало позов до суду.

В одному з останніх досліджень, проведених в Університеті штату Орегон (США), вчені оцінили фінансові втрати компаній через статеві переваги при прийнятті на роботу.

На прикладі фірми зі списку Fortune 500 (в нього входять 500 найбільших американських корпорацій за загальним доходом) вчені з’ясували, що в рік вона може втратити до $2,8 млн через дискримінацію співробітників.

Нагадаємо, Велика Британія введе новий режим конкуренції, щоб не надати можливості Google і Facebook використовувати свою перевагу для витіснення з ринку невеликих компаній.

Крім того, група зі 165 компаній і галузевих підприємств закликала антимонопольні органи Європейського союзу (ЄС) зайняти більш жорстку позицію щодо Google, зазначивши, що технологічний гігант зловживає панівним становищем при наданні можливостей пошуку інформації в інтернеті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram