Новини
11 Серпня 2021
809

Google залишить віддалених співробітників без грошей

Розмір оплати праці у компанії тепер залежатиме від відстані роботи

Працівники Google незабаром зіткнуться із зарплатною дискримінацією. Компанія залишить без частини грошей віддалених співробітників, що перебралися жити в дешевші райони, пише Reuters.

Розрахувати свою зарплату співробітники зможуть за допомогою спеціального калькулятора Work Location Tool, де побачать залежність оплати праці від відстані до роботи. Водночас ті, хто працюють з дому можуть почати отримувати менше просто через те, що живуть далеко від офісу.

“Заробітна плата в компанії завжди варіювалася залежно від місця проживання співробітників, але була найвищою в їх штаті або місті”, — заявив представник Google.

Один зі співробітників компанії, який попросив не називати його імені, добирається до офісу в Сіетлі з сусіднього округу. За оцінками сервісу Work Location Tool, він отримуватиме на 10% менше, якщо буде працювати з дому повний день. Співробітника такий розклад не влаштував, і він вирішив віддати перевагу віддаленому формату двогодинну дорогу в офіс.

Є й інші подібні випадки. Наприклад, співробітниці зі Стефморда (штат Коннектикут) потрібно годину на поїзді добиратися до офісу в Нью-Йорку — вона буде отримувати на “віддаленці” на 15% менше, ніж її колега на аналогічній посаді, яка живе поруч із роботою. Крім того, співробітники Google поділилися, що, якщо вони переїжджають в не менш дорогий район, їх заробітна плата все одно скоротиться до 25%.

Не втратити гроші при переході на повністю віддалений формат роботи зможуть тільки жителі штату Нью-Йорк — представники Google сказали, що не перестануть платити їм менше, ніж офісним працівникам.

Викладача соціології в Університеті Вашингтона в Сент-Луїсі Джейка Розенфельда обурила система оплати праці в Google. Він вважає, що компанія не повинна вдаватися до такої практики й продовжувати платити всім віддаленим співробітникам стільки ж, скільки б вони отримували в офісі.

Деякі компанії користуються схожою системою розрахунку оплати праці. Наприклад, Facebook і Twitter теж урізали зарплати співробітникам, які переїхали в більш дешеві райони.

Однак дрібніші організації на кшталт Reddit і Zillow не ставлять суму винагороди в залежність від місця розташування. Для них важливіше наймати та утримувати в компанії кращих фахівців з різних куточків країни.

Як показують дослідження, велика частина американців готова відмовитися від частини грошей на користь віддаленої роботи. Близько 65% опитаних страховою компанією Breeze виявилися не проти п’ятивідсоткового зниження зарплати, а 46% можуть заради “віддаленки” відмовитися від частини вихідних.

Нагадаємо, Google провела опитування серед співробітників про вплив віддаленої роботи на їх продуктивність і спілкування з колегами. Всупереч тому, що деякі респонденти заявили, що місце роботи ніяк не впливає на робочі процеси, корпорація озвучила плани з повернення співробітників в офіси.

Одна з найбільших платформ оренди житла Nestpick обрала 75 найкращих міст для віддаленої роботи. Лідером рейтингу стало австралійське місто Мельбурн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram