Новини
4 Лютого 2020
1 156

Google вперше розкрила прибуток від реклами на YouTube

Сервіс приносить понад 10% від всієї виручки холдингу Alphabet

Google розкрила рекламну виручку YouTube у звітності Alphabet за четвертий квартал 2019 р. Сервіс приніс $4,72 млрд за квартал і $15,15 млрд за рік, що на 36% більше, ніж роком раніше. Подібне відбувається вперше в історії, повідомляє Reuters.

При цьому доходи YouTube з інших джерел окремо не вказані, що робить оцінку реального прибутку сервісу складним завданням.

Для порівняння, у 2018 р. на рекламі Google заробила близько $11,16 млрд. На останній квартал тоді припало приблизно $3,61 млрд.

Це перше розкриття виручки YouTube за майже 14 років з 2006 р., коли Google купила відеосервіс за $1,65 млрд. Який прибуток приносить YouTube, у звітності не розкривається.

Як зазначається у звітності компанії, передплатою Premium, що дає можливість відключати рекламу на YouTube, та Music Premium користуються понад 20 млн осіб.

Виручка від них у звітності входить не в результати YouTube, а в розділ “інше”, куди також входять дані про продажі смартфонів Pixel і “розумних” колонок Google Home. Ця категорія принесла $5,26 млрд виручки в четвертому кварталі 2019 р.

“Всі знали, що YouTube — це великий бізнес, але раніше ніхто не знав, наскільки саме великий”, — зазначає агенція.

Зазначається, що по виручці YouTube приблизно в п’ять разів менше Facebook, але більш ніж у шість разів більше сервісу Twitch, що належить Amazon.

Холдинг Alphabet перевищив прогнози аналітиків по чистому прибутку: компанія відзвітувала про $10,67 млрд у четвертому кварталі проти очікуваних $8,78 млрд.

Однак загальна виручка компанії за квартал склала $46,08 млрд, що нижче очікуваних $46,94 млрд, і зросла на 17,3%. “Це найповільніше зростання виручки компанії з 2015 року”, — вказує агенція.

Як писали раніше Investory News, капіталізація материнської компанії Google вперше досягла $1 трлн. Alphabet стала четвертою американської технологічною компанією, що отримала статус трильйонника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram