Новини
16 Лютого 2022
507

Google та Meta в Україні: В уряді опрацюють це питання

Як відомо, президент Володимир Зеленський 9 лютого відреагував на електронну петицію щодо цього

Фото: Jens Meyer/AP Photo

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль отримав листа президента Володимира Зеленського про активізацію роботи з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram) і доручив опрацювати це питання, повідомляє Укрінформ з посиланням на відповідь Секретаріату Кабінету Міністрів на інформаційний запит агенції.

“Прем’єр-міністром України доручено Міністерству цифрової трансформації України разом з міністром культури та інформаційної політики України, головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації опрацювати згаданий лист президента України та за результатами інформувати автора петиції № 22/126642-еп, Офіс Президента та Кабінет Міністрів”, — зазначили у Секретаріаті КМУ.

Також зауважили, що листа глави держави з цього питання було зареєстровано в автоматизованій системі діловодства Секретаріату Кабінету Міністрів України 9 лютого.

Як відомо, президент Володимир Зеленський 9 лютого відреагував на електронну петицію № 22/126642-еп від 12 листопада 2021 року та звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram). Він нагадав, що це питання неодноразово порушувалося ним та урядом на міжнародному рівні.

Зокрема, глава держави розповів, що під час робочого візиту до США з 30 серпня до 3 вересня 2021 року відбулася низка важливих зустрічей та переговорів членів української делегації, зокрема з керівниками міжнародних компаній Google та Apple.

За його словами, під час цих заходів було висловлено пропозиції щодо розширення присутності згаданих компаній в Україні, наголошено на необхідності реалізації спільних проєктів на підтримку просування україномовного контенту у зазначеному інформаційному сегменті та наголошено на необхідності налагодження ефективної протидії дезінформації.

Крім того, президент зазначив, що під час відеоконференції з головним операційним директором компанії Facebook Шеріл Сендбергом та віцепрезидентом компанії Facebook Ніком Клеггом 27 вересня 2021 року він запропонував розглянути можливість відкриття офісу цієї компанії в Україні.

Раніше електронна петиція президенту з проханням звернутися до компаній YouTube, Facebook, Google щодо відкриття офісів в Україні набрала понад 25 тис. підписів, необхідних для її розгляду.

Тим часом шведська компанія подала позов проти Google. Попередня сума позову становить €2,1 млрд. PriceRunner звинувачує техногіганта у порушенні антимонопольного законодавства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram