Новини
16 Липня 2021
586

Google та Apple повернуть співробітників в офіси: Але ті не готові відмовитися від віддаленої роботи

Багатьох влаштовує гнучкий графік роботи та можливість працювати з іншої точки світу

Google провела опитування серед співробітників про вплив віддаленої роботи на їх продуктивність і спілкування з колегами. Всупереч тому, що деякі респонденти заявили, що місце роботи ніяк не впливає на робочі процеси, корпорація озвучила плани з повернення співробітників в офіси, пише Bloomberg.

За словами віцепрезидента Google Браяна Велле, понад 75% співробітників заявили, що потребують більш інтенсивної “співпраці та соціальних зв’язків”. Топменеджер інтерпретував це як “фізичну необхідність” знаходитися поруч із колегами, працюючи над новими проєктами.

Однак видання підкреслює, що результати опитування Google не розкриває, скільки співробітників хочуть залишитися на віддаленому режимі — невідомо.

Google вже заявила, що рішуче має намір повернути більшість співробітників в офіси. Компанія раніше повідомила, що з вересня люди будуть працювати в офісах три дні на тиждень. Пізніше вона змінила плани, заявивши, що 60% співробітників будуть працювати кілька днів на тиждень в офісах Google, 20% зможуть працювати з нових офісів, а що залишилися 20% — віддалено.

Повернення в офіси звеселило не всіх співробітників. У багатьох невдоволення посилилося після того, як старший віцепрезидент Google з технічної інфраструктури Урс Хьольцль повідомив про бажання переїхати до Нової Зеландії та попрацювати віддалено. Це розлютило багатьох співробітників, оскільки, за чутками в компанії, Хьольцль виступав проти віддаленої роботи персоналу, яка не досягла певного рівня в офіційній корпоративної ієрархії.

Пізніше в пресслужбі компанії заявили, що топменеджер, навпаки, підтримує віддалену роботу, а сам попросив про переведення ще торік, але через пандемію його переїзд довелося відкласти.

А от співробітники Apple скаржаться, що отримати схвалення на віддалену роботу стало складніше після переходу на гібридну модель — з вересня більшість працівників повинні повернутися в офіс і працювати з нього три дні на тиждень, повідомляє The Verge.

За словами працівників, історично Apple не заохочувала віддаленку, але робила виняток з правила, а тепер навіть ці винятки заборонені. Більше десятка осіб заявили, що або самі звільняються, або їхні знайомі, пише видання з посиланням на канал співробітників в Slack, де ті виступають за віддаленку. Всього на каналі близько 6 тис. осіб.

Відповідно до внутрішнього опитування Apple, близько 36,7% респондентів турбуються про те, що їм доведеться піти з Apple через відсутність гнучкого графіка роботи. Всього в опитуванні взяли участь 1735 осіб.

Як розповіли співробітники, єдиний спосіб працювати віддалено — документально підтверджене захворювання, яке дає право не ходити до офісу. Щоб отримати дозвіл, потрібно надати компанії свої медичні дані, але не всі на це готові.

На думку деяких опитаних виданням співробітників, Apple не вдається йти в ногу з іншими технологічними гігантами — Facebook, наприклад, дозволила працювати з дому, якщо роботу можна виконувати віддалено. Apple від коментарів відмовилася.

Як писали раніше Investory News, одна з найбільших платформ оренди житла Nestpick обрала 75 найкращих міст для віддаленої роботи. Лідером рейтингу стало австралійське місто Мельбурн, яке наразі високо цінується за гарні умови для життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram