Новини
16 Квітня 2020
921

Google скоротить інвестиції та не найматиме на роботу заплановану кількість співробітників

Нова кризова політика, що спричинена коронавірусом, діятиме до кінця року

Google через пандемію коронавірусу вирішив дотримуватися нової кризової політики компанії – приймати на роботу менше нових людей, а також скоротити інвестиції в сторонні проєкти, повідомляє Bloomberg.

За словами генерального директора Сундара Пічаї, колишня кількість нових кадрів, що приходили до компанії, збережеться лише в ключових областях. “Ситуація триватиме до кінця року”, – зазначив він.

І додав, що на думку компанії, настав час значно уповільнити темпи найму. “Колишній темп збережеться в невеликому числі стратегічних областей, де користувачі та компанії покладаються на Google й чекають нашої постійної підтримки – у тих областях, де наше зростання має вирішальне значення для їхнього успіху”, – наголосив він.

У 2019 році Google створила 40 тис. нових робочих місць, те ж саме компанія планувала зробити і у 2020 році. Однак з січня кількість нових співробітників зросла лише на 4 тис., керівництво планує найняти до кінця року ще тисячу осіб.

Глава корпорації також зазначив, що Google скоротить свої інвестиції, віддавши пріоритет центрам обробки даних. Кількість інвестицій зменшиться у сфері маркетингу та корпоративних поїздок.

Нагадаємо, Google.org, благодійний фонд компанії Google, спільно з некомерційною організацією GiveDirectly розпочав збір допомоги малозабезпеченим сім’ям, які живуть в області затоки Сан-Франциско, США. Мета партнерів — зібрати $5 млн для постраждалих через пандемію Covid-2019.

А ще Google оголосила, що роздасть постраждалим від пандемії компаніям та організаціям гранти на загальну суму $800 млн. Гроші будуть розділені між малим бізнесом, дослідниками та ресурсами, які пишуть про те, як запобігти поширенню коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram