Новини
7 Червня 2019
731

Google придбала платформу для бізнес-аналітики Looker за $2,6 млрд

Угоду планується закрити до кінця 2019 року. Looker увійде до складу Google Cloud, яка об’єднує всі хмарні сервіси компанії

У четвер, 6 квітня, компанія Google оголосила, що уклала остаточну угоду щодо придбання за $2,6 млрд єдиної платформи для бізнес-аналітики, додатків даних і вбудованої аналітики – Looker, повідомляється на сайті компанії.

Як зазначається, після закриття угоди, яке заплановане на кінець 2019 року – до того моменту у компанії сподіваються на отримання всіх регуляторних дозволів – Looker увійде до складу Google Cloud, яка об’єднує всі хмарні сервіси компанії.

Додається, що це придбання засноване на чинному партнерстві, в якому дві компанії спільно використовують понад 350 клієнтів, таких як Buzzfeed, Hearst, King, Sunrun, WPP Essence і Yahoo!.

Як зазначив генеральний директор Google Сундар Пічаї, один із важливих засобів здійснення місії Google – допомога іншим компаніям у здійсненні їхніх місій. “Ми раді вітати Looker у складі Google Cloud і дуже чекаємо початку спільної роботи, щоб допомогти нашим клієнтам вирішити деякі зі своїх найскладніших завдань”, – сказав він.

У свою чергу генеральний директор Looker Франк Бін відмітив, що відтепер компанія матиме більший радіус дії, більше ресурсів і найяскравіші голови як в аналітиці, так і у хмарній інфраструктурі. “Які працюватимуть разом, аби створити більш захопливий шлях вперед для наших клієнтів і партнерів. Разом ми заново винайдемо те, що означає вирішення бізнес-завдань із даними у зовсім іншому масштабі й з точки зору вартості”, – відзначив він.

Нагадаємо, нещодавно Alphabet Inc., материнська компанія Google, припинила співпрацю з телекомунікаційною компанією Huawei через те, що китайська компанія потрапила в чорний список уряду США. Надалі компанії зможуть обмінюватися лише програмним забезпеченням з відкритим вихідним кодом.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram