Новини
10 Березня 2021
810

Google планує утримувати податки США з доходів авторів YouTube

За недотримання нових правил розмір ставки для авторів з України доходитиме до 24%

Автори YouTube отримали від Google (власник відеохостингу) повідомлення щодо нових правил, які діятимуть на сервісі. Так, з червня 2021 року компанія планує утримувати податки США з доходів авторів, які не проживають у цій країні. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Зазначається, що автори будуть вимушені подавати необхідну податкову інформацію в AdSense до 31 травня 2021 року. На підставі цих даних у компанії визначатимуть, чи повинні виплати конкретному автору обкладатися податком США, і якщо так — розраховуватимуть суму такого податку.

“Якщо не надати компанії дані з доходу, згенерованого в усіх країнах, з автора можуть почати утримувати податок за ставкою до 24%”, — йдеться у повідомленні.

Якщо автор надасть Google дані про дохід, то податком можуть обкладатися тільки кошти, отримані від активності користувачів з США, а якщо не надасть — компанія розрахує податок з усього доходу автора.

Йдеться про авторів не з США, і про будь-який дохід, який вони отримують: від переглядів реклами, YouTube Premium, суперчата, суперстікерів і спонсорства.

“Це пов’язано зі змінами у Податковому кодексі США: в системі оподаткування США доходи на YouTube стануть враховуватися як роялті”, — наголошується у повідомленні.

Щоб зрозуміти, чи обкладатиметься дохід податком, необхідно визначити декілька факторів, серед яких: щомісячний дохід від дій користувачів у США, угода між країною проживання та США про уникнення подвійного оподаткування тощо.

Якщо автор не надав потрібну інформацію до 31 травня 2021 року, ставка може становити до 24%. У випадку, якщо автор надав потрібну інформацію, ставка податку може бути меншою.

“А якщо між країною його проживання та США укладено додаткові угоди про оподаткування, то вона може знижуватися до 0%”, — йдеться у повідомленні.

І додається, якщо автор надав інформацію, але між його країною та США не укладено угоду про уникнення подвійного оподаткування, для нього діятиме ставка у 30%, але тільки для доходів, згенерованих у США.

Що стосується українських авторів — якщо буде надано податкову інформацію та подано заяву на зниження податкової ставки, то вона становитиме 10%, оскільки між Україною та США є угода про уникнення подвійного оподаткування. Цією ставкою оподатковуватиметься лише частина доходу, згенерованого у США.

Якщо автор з України не подасть таку інформацію до 31 травня 2021 року розмір ставки може сягнути 24% з усього доходу.

Раніше Investory News писали, що на початку коронавірусної кризи споживання контенту на YouTube зросло на 20-30%. Найбільше, а це на 63%, збільшилася кількість переглядів відео категорії “здоров’я та фітнес”.

Минулого року Google вперше розкрила прибуток від реклами на YouTube — сервіс приносить понад 10% від всієї виручки холдингу Alphabet.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram