Новини
1 Грудня 2021
721

Google підвищив тарифи для українських користувачів

Зміни ініційовано через запроваджений президентом новий податок

Фото: Jens Meyer/AP Photo

Компанія Google попередила користувачів своїх платних послуг в Україні про подорожчання сервісів через запровадження нового податку, ініційованого головою фінансового комітету парламенту Данилом Гетманцевим і введеного в дію після підписання відповідного закону президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Ain.ua з посиланням на лист Google, який компанія розіслала своїм українським клієнтам.

“На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягнення 20% ПДВ з цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси”, — йдеться у листі компанії.

Водночас компанія зазначає, що це підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами зміни не передбачені.

“Якщо ви в Україні маєте бізнес-акаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені зареєстрованої юрособи… в такому разі від вас не вимагається додаткових дій. За умовами використання Google Cloud для бізнесу ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні”, — йдеться в листі від компанії.

У червні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон №1525-ІХ, яким запроваджується 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам.

Згідно з цим законом іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги (Apple, Google, Netflix, Wargaming та інші), зобов’язуватимуться зареєструватись платниками податку на додану вартість, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік.

Нагадаємо, на початку листопада корпорація Google вперше в історії стала однією з найдорожчих компаній США. Тоді акції власника техкомпанії оновили рекорд — понад $3 тис. і можуть й надалі зростати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram