Новини
6 Жовтня 2021
612

Гонконг випускає власну цифрову валюту

Дизайн буде представлений до середини 2022 року

Управління грошового обігу Гонконгу (HKMA) опублікувало документ, в якому описує варіанти технічної реалізації власної цифрової валюти (CBDC).

Згідно з документом під назвою “Електронний гонконгський долар: технічна перспектива” (Whitepaper), робота над проєктом CBDC почалася в червні 2021 року в межах стратегії “Fintech 2025”, спрямованої зокрема на модернізацію існуючої економічної системи Гонконгу.

“Whitepaper — це перший крок нашого технічного дослідження електронної HKD. Отримані під час цього дослідження знання разом із досвідом, який ми отримали з інших проєктів CBDC, допоможуть обґрунтувати подальший розгляд і обговорення технічного дизайну e-HKD”, — заявив виконавчий директор HKMA Едді Юе.

Детальніший дизайн цифрової валюти Гонконгу буде представлений до середини 2022 року.

Китай почав тестувати цифровий юань у вересні 2019 року. На відміну від приватних криптовалют, таких як Bitcoin, китайський цифровий юань контролюється владою.

Як писали раніше Investory News, згідно зі звітом ECA International про вартість проживання за 2020 рік, найдорожчим містом у світі для експатів визнано Гонконг. Токіо, Нью-Йорку та Женеві вдалося зберегли свої позиції у першій четвірці ще з минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram