Новини
21 Лютого 2022
699

Гонка за 5 трильйонами: Які світові компанії дорожчатимуть найшвидше

П’ятірка найдорожчих не здивувала

Європейський брокер XTB опублікував детальний прогноз зростання ринкової капіталізації світових компаній. Аналітика базувалась на історичних даних і середньорічних темпах зростання їхньої вартості.

Так, першими компаніями, які перетнуть позначку ринкової капіталізації у $5 трлн, стануть: Apple, Microsoft, Amazon, Tesla та Nvidia.

Згідно з даними XTB, лідер світового ринку Apple зможе досягнути ринкової капіталізації у $5 трлн найпершим — ще до початку 2028 року. Amazon і Microsoft — до 2035 року, а Nvidia і Tesla — до 2066 року.

Також до кінця XXI ст. подібний успіх прогнозують наступним компаніям:

• TSMC (до 2078 року);

• Tencent (до 2083 року);

• UnitedHealth (до 2090 року).

Згідно з підрахунками аналітиків, ринкова капіталізація таких компаній, як Berkshire Hathaway, Visa, Samsung, Home Depot і LVMH до 2100 року досягне неповних $4 трлн.

Тим часом до кращої двадцятки не потрапила стримінгова платформа Netflix. На переконання аналітиків, нині перспективна компанія у майбутньому не зможе тягатися з учасниками рейтингу через надто високу конкуренцію у своїй галузі.

Також у списку немає Saudi Aramco, Alphabet, PayPal, Alibaba і Meta. Як відомо, остання значно втратила свою вартість на порозі ринкової капіталізації в $1 трлн після публікації невтішних результатів за 2021 рік.

Apple, своєю чергою, досягла вартості в $1 трлн ще у 2018 році, а у 2021-у продемонструвала один із найкращих показників подорожчання — до $3 трлн. Також гарною динамікою може похизуватись Tesla — її ринкова капіталізація протягом 2019 — 2021 років зросла з $75 млрд до $1,1 трлн.

Нагадаємо, американський мільярдер Ілон Маск у листопаді 2021 року пожертвував на благодійність понад 5 млн акцій компанії Tesla. Загальний обсяг наданої допомоги становив $5,74 млрд.

А от Amazon вирішила більш ніж удвічі збільшити максимальний розмір базової зарплати співробітників — зі $160 тис. до $350 тис. Наприкінці минулого року техногігант налічував 1,6 млн співробітників у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram