Новини
24 Січня 2020
1 141

Goldman Sachs відмовився готувати IPO компанії без жінок або представників ЛГБТ в раді директорів

За останні два роки на біржу вийшли понад 60 компаній, керівництво яких складається виключно з білих чоловіків

Американський інвестиційний банк Goldman Sachs має намір відмовити в організації первинного публічного розміщення акцій (IPO) компаніям, в складі органів управління яких немає як мінімум однієї жінки. Про це глава банку Девід Соломон заявив в інтерв’ю CNBC в ході Всесвітнього економічного форуму.

“Банк Goldman Sachs більше не буде готувати IPO компаній, в керівництві яких немає жінок та осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією або з не білим кольором шкіри. Особлива увага буде приділятися жінкам”, — сказав він.

Окремо у Goldman Sachs повідомили, що з 2021 р. компанії, які бажають залучити банк до організації IPO, повинні будуть мати в радах директорів як мінімум двох жінок або представників меншин.

Банк пояснив, що змушений встановити такі жорсткі вимоги у зв’язку з тим, що за останні два роки на біржу вийшли понад 60 американських і європейських компаній з радами директорів, які складаються виключно з білих чоловіків.

Goldman Sachs – один із найбільших у світі комерційних банків. Банк був заснований в 1869 р., штаб-квартира знаходиться в Нью-Йорку. Він займається інвестиційним банкінгом, торгівлею цінними паперами, інвестиційним менеджментом та іншими фінансовими послугами.

Нагадаємо, розробник систем для захисту та роботи з даними Acronis залучив $147 млн від групи інвесторів на чолі з інвестбанком Goldman Sachs. Таким чином, оцінка після другого за весь час роботи компанії інвестиційного раунду перевищила $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram