Новини
15 Листопада 2019
1 301

Глобальний борг зріс: Кожен житель планети винен понад $32 тисячі

Тільки протягом шести місяців обсяг боргу зріс на $7,5 трлн. А всього глобальний борг перевищив $250,9 трлн

Глобальний рівень боргу вперше в цьому році перевищив $250 трлн шляхом зростання рівня боргу в США і Китаї. Про це свідчать дані опублікованого Інститутом міжнародних фінансів (IIF) звіту.

За словами експертів, глобальний обсяг боргу зріс на $7,5 трлн протягом шести місяців у 2019 р. Глобальний обсяг боргу станом на кінець цього періоду перевищив $250,9 трлн, і надалі він перевищить $255 трлн до кінця 2019 р., а це — майже $32,5 тис. на кожного з 7,7 млрд осіб на планеті.

На Китай і США припали понад 60% зростання. Аналогічно, борг економік, що розвиваються перевищив рекордні $71,4 трлн (220% від ВВП).

“З огляду на незначні підстави очікувати уповільнення темпів накопичення боргів, ми прогнозуємо, що глобальний рівень боргу перевищить $255 трлн цього року”, — зазначили в IIF.

Зростання світового рівня боргу був істотним побоюванням для інвесторів, а також був відзначений як переломний момент цілим рядом економістів. Рекордно низькі ставки сильно спростили для корпорацій і держав нарощування боргового тягаря.

Як відзначають експерти, Міжнародний Валютний Фонд (IMF) минулого місяця став посилювати попередження щодо високого рівня корпоративного боргу, який посилюється незмінно низькими ставками з боку центральних банків.

У МВФ попередили, що майже 40% корпоративного боргу або близько $19 трлн в найбільших економіках, зокрема США, Китаю, Японії, Німеччини, Британії, Франції, Італії та Іспанії знаходяться в рамках ризиків дефолту в разі нових глобальних економічних потрясінь.

Як відомо, світовий борг (державний та приватний) виріс до рекордних $188 трлн, або 230% від світового ВВП. Головний фактор зростання боргу — приватний сектор, на який припадає дві третини загального рівня боргу.

Нагадаємо, міністерство торгівлі Китаю заявило, що Китай та США за результатами перемовин у ході минулих двох тижнів домовилися щодо поетапного і у рівних пропорціях скасування мит, введених під час багатомісячної торгової війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram