Новини
27 Серпня 2020
1 049

Глава TikTok Кевін Майєр залишає посаду

Тим часом у Google спростували інформацію про плани щодо придбання китайського додатка

Головний виконавчий директор TikTok Кевін Майєр прийняв рішення покинути свою посаду. Його місце тимчасово займе Ванесса Паппас, повідомляє Financial Times з посиланням на лист, направлений співробітникам компанії.

Кевін Майєр очолив TikTok у травні, рішення прийняв власник соцмережі ByteDance. До цього він обіймав посаду керівника споживчого та міжнародного підрозділу The Walt Disney Company.

Тим часом гендиректор Google Сундар Пічаї в інтерв’ю у рамках подкасту Pivot Schooled заявив, що американська корпорація Google не має наміру купувати соціальну мережу TikTok.

Раніше Bloomberg повідомляв про те, що холдинг Alphabet, що входить до складу Google, зацікавлений у придбанні соціальної мережі TikTok.

Нагадаємо, на початку серпня президент США Дональд Трамп пригрозив забороною TikTok на території США через можливість передачі даних користувачів китайській владі. Як заявляв американський президент, на це “у нього є повноваження”.

Згодом Трамп зажадав продати додаток TikTok американської компанії до 15 вересня. Американський президент зазначав, що якщо до цієї дати TikTok не буде куплений Microsoft або іншою компанією, то додаток “вийде з бізнесу”.

У корпорації Microsoft згодом повідомили, що генеральний директор компанії Сатья Наделла провів бесіду з Дональдом Трампом з питання щодо придбання додатка, а також підтвердив, що продовжує переговори.

Нагадаємо, наприкінці серпня у TikTok заявили, що судитимуться з адміністрацією Дональда Трампа – компанія хоче оскаржити рішення американського керівництва про заборону застосування додатку на території США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram