Новини
19 Листопада 2019
1 094

Глава T-Mobile піде у відставку у квітні 2020 року

Джон Леджер став одним із провідних претендентів на CEO WeWork

Оператор T-Mobile оголосив, що генеральний директор Джон Леджер після закінчення терміну дії контракту йде у відставку в кінці квітня наступного року, пише Reuters.

Це пов’язано з тим, що Леджер став одним із претендентів на пост генерального директора WeWork. На зміну Леджеру прийде Майк Сіверт, який у даний час є президентом і головним операційним директором T-Mobile.

Компанія заявила, що Леджер залишиться членом ради директорів і буде сприяти компанії в майбутнє придбання конкурента Sprint.

Sprint контролюється японським інвестиційним гігантом SoftBank, який також володіє контрольним пакетом акцій WeWork. Однак, як пише агенція, Леджер заявив, що у нього ніколи не було переговорів з WeWork.

Акції T-Mobile знизилися лише незначно в понеділок, 18 листопада, в той час як акції Sprint виросли майже на 1%.

Леджер сказав, що в останні кілька місяців на посаді генерального директора він планує зосередитися на завершенні угоди зі Sprint. Злиття було схвалено регулюючими органами — Федеральною комісією США з питань зв’язку та міністерством юстиції. Але група генеральних прокурорів з декількох штатів все ще намагається блокувати злиття. Судове рішення повинно бути озвучено в грудні.

WeWork почав пошук нового виконавчого директора після відходу співзасновника Адама Неймана, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Як зазначає агенція, з вересня компанію очолюють відразу генеральні співдиректори WeWork Арті Мінсон і Себастьян Ганнінг. Однак, як повідомляють співрозмовники видання, головний акціонер стартапу, SoftBank, прагне максимально перебудувати його роботу після зірваного восени цього року IPO.

Як зазначає Reuters, Леджер навряд чи провідний кандидат на відкриту в WeWork вакансію. Тут може бути присутнім конфлікт інтересів, адже Леджер прагне врегулювати з SoftBank питання з купівлі T-Mobile і Sprint Corp за $26 млрд.

Минулого місяця SoftBank витратив близько $10 млрд на порятунок WeWork від потенційного банкрутства після зриву IPO, що також призвело до відходу Адама Неймана.

Нагадаємо, у третьому кварталі 2019 р. чистий збиток WeWork склав $1,25 млрд, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Щоб вийти на прибутковість у компанії продаватимуть активи та скорочуватимуть співробітників.

До того ж й SoftBank Group Corp отримав квартальний збиток, який був набагато більше, ніж припускали аналітики, під впливом не зовсім позитивних оцінок деяких з його найбільших технологічних ставок, таких як WeWork та Uber.

Також, раніше Investory News писали про найгучніші IPO з початку 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram