Новини
19 Травня 2020
1 236

Глава стрімінгових сервісів Disney Кевін Майер покине компанію та очолить TikTok

Він залишив компанію після 25 років роботи

Фото: Jesse Grant

Куратор сервісів потокового відео компанії Walt Disney Кевін Майер залишає компанію, де працював з 1995 р., щоб з 1 червня стати головним операційним директором китайської ByteDance й очолити її соціальну мережу для обміну короткими відео TikTok. Про це йдеться в опублікованому на сайті Disney повідомленні.

Майер очолював споживчий та міжнародний сегмент Disney з моменту його заснування у 2018 р., на його рахунку — успішні запуски ESPN+ і Disney+, а також інтеграція Hulu.

Під час своєї кар’єри в Disney Майер також обіймав посаду головного стратегічного директора компанії та зіграв важливу роль у сприянні ряду стратегічних придбань, зокрема придбання 21st Century Fox.

Згідно з повідомленням компанії, пост керівника підрозділу потокового відео Disney займе Ребекка Кемпбелл. Вона контролюватиме стрімінгові сервіси компанії по всьому світу, зокрема Disney+, який у травні досяг 54,5 млн платних абонентів менш ніж через шість місяців після його запуску, ESPN +, Hulu і Hotstar, а також міжнародні канали Disney, Fox Networks International і Star India. Раніше Кемпбелл займалася запуском DIsney+ в Європі, Африці та на Середньому Сході.

За оцінками компанії, число користувачів TikTok у світі перевищує 700 млн осіб, близько 40% з них молодше 18 років. Соцмережею користуються в 150 країнах світу. Додаток було завантажено понад 2 млрд раз.

ByteDance — один із найдорожчих стартапів у світі, який оцінюється більш ніж у $75 млрд. Він був створений китайським підприємцем Чжаном Іміном. Першим додатком компанії став агрегатор новин Toutiao, а у 2016 р. був запущений TikTok.

Раніше Investory News писали, що чистий прибуток Walt Disney Co, у другому фінансовому кварталі, що завершився 28 березня, впав на 91%, або в 11 разів, і склав $475 млн, або $0,26 у розрахунку на акцію, проти $5,431 млрд, або $3,53 на акцію, за порівнянний період попереднього року.

Як віжомо, Disney заявив про подолання знакового рубежу в 50 млн передплатників. Таким чином, за останні два місяці призначена для користувача база Disney+ виросла майже вдвічі. Це при тому, що спочатку Disney ставив собі за мету вийти на 60-90 млн осіб до 2024 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram