Новини
27 Вересня 2021
608

Глава Pfizer розповів, коли світ зможе повернутися до нормального життя після пандемії

Але остаточно перемогти коронавірус не вдасться

Гендиректор американського виробника вакцин Pfizer Альберт Бурла вважає, що повернення до нормального життя після пандемії можливо протягом року. Про це він розповів в інтерв’ю ABC News.

“Думаю, ми зможемо повернутися до нормального життя”, — заявив Бурла, підкресливши, що домогтися цього можна за допомогою вакцинації.

Однак остаточно перемогти коронавірус не вдасться — за його словами, будуть з’являтися нові варіанти вірусу і препарати, дія яких триватиме не більше року. Через це людям потрібно буде щорічно проходити ревакцинацію. “Але знову ж, це ще належить з’ясувати”, — підкреслив глава Pfizer.

Вакцинувати доведеться і дітей, додав він. Раніше компанія опублікувала перші результати дослідження безпеки своєї вакцини для дітей у віці від 5 до 11 років. У тестах взяли участь 2,2 тис. добровольців. Завдяки їм медики з’ясували, що третина звичайної дози вакцини забезпечує дітям стійку імунну реакцію на вірус.

Оцінка Бурли збігається з прогнозами глави компанії Moderna Стефана Банселя, який сказав, що завершення пандемії слід чекати через рік. За його словами, до середини 2022 року на планеті буде досить доз вакцин, щоб захистити все людство і повернутися до нормального життя.

Бансель вважає, що ті, хто не пройде вакцинацію, зможуть виробити імунітет природним шляхом. “Ми опинимося в ситуації, схожій на ситуацію з грипом. Ви можете або зробити щеплення і добре перезимувати. Або не робити його та ризикувати захворіти й, можливо, навіть потрапити до лікарні”, — пояснив він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав розпорядження про нові заходи боротьби з COVID-19. Зокрема, всі співробітники федеральних відомств і великих компаній будуть зобов’язані вакцинуватися.

26 липня парламент Франції ухвалив законопроєкт, що вимагає спеціальні “санітарні пропуски” для відвідувачів ресторанів, здійснення поїздок всередині країни, а також обов’язкових щеплень для всіх медичних працівників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram