Новини
30 Листопада 2021
618

Глава Microsoft продав половину своєї частки в компанії

Рішення може бути пов’язане з посиленням податкового законодавства

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла продав приблизно половину своїх акцій компанії, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дані Комісії з цінних паперів (SEC) США.

Наделла продав 838 584 акції зі своїх 1,7 млн за два дні минулого тижня. Угода принесла главі Microsoft понад $285 млн. “Він продав цінні папери “з метою особистого фінансового планування та диверсифікації”, — пояснив WSJ представник Microsoft.

У компанії зазначили, що Сатья Наделла націлений на подальший успіх компанії, а його активи значно перевершують вимоги, встановлені радою директорів Microsoft.

“Своєю чергою аналітики вважають — рішення може бути пов’язане з тим, що Вашингтон з початку наступного року планує ввести податок на довгостроковий приріст капіталу обсягом 7% на суму, що перевищує $250 тис. на рік”, — зазначає WSJ.

За інформацією InsiderScore, це найбільший продаж акцій для Наделли. На думку директора з досліджень InsiderScore Бена Сілвермана, надбагаті люди, продаючи свої акції, випереджають зміни податкового кодексу. Як ще один приклад він навів засновника Tesla та SpaceX Ілона Маска, який на початку листопада так само почав продавати свої акції Tesla.

Наделла очолив Microsoft 2014-го, у червні цього року його призначили головою ради директорів. Вартість його пакету акцій компанії 2021-го зросла на понад 50%.

Капіталізація Microsoft наразі перевищує $2,5 трлн — з моменту вступу Наделли на посаду гендиректора вона зросла приблизно на 780%.

Раніше Investory News писали, що Microsoft інвестує $500 млн в український IT-ринок. Компанія також планує побудувати в Україні два дата-центри.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram