Новини
31 Січня 2020
1 242

Глава IBM Джіні Рометті йде у відставку

Вона залишиться виконавчим директором ради директорів компанії до кінця року

Вірджинія “Джіні” Рометті залишає пост генерального директора корпорації IBM, в якій пропрацювала близько 40 років. Її змінить Арвінд Крішна, який очолював відділення хмарних технологій, йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті корпорації.

Рометті залишиться виконавчим директором ради директорів IBM до завершення поточного року. Президентом компанії призначається Джеймс Уайтхерст, який займав до цього часу посаду старшого віцепрезидента. Крішна та Уайтхерст приступлять до виконання нових службових обов’язків 6 квітня.

Джіні Рометті вважається однією з найбільш видатних жінок-гендиректорів в цьому бізнесі, де більшість керівних посад як і раніше займають чоловіки.

Проте період її керівництва не приніс компанії прориву. Навпаки, за минулі вісім років IBM стрімко відставала від інших технологічних компаній.

За час правління Рометті акції IBM впали більш ніж на 25%, відставши від паперів інших технологічних гігантів. Для порівняння, акції Microsoft за той же час злетіли більш ніж на 500%, а індекс Nasdaq Composite, в якому переважають папери технологічного сектора, підскочив приблизно на 250%.

Акції IBM в четвер, 30 січня, після закінчення основної сесії подорожчали більш ніж на 3% на новинах про відставку Рометті.

Причини її звільнення залишаються невідомими. За словами головного аналітика дослідницької компанії IDC Френка Генса, пише Engadget, Рометті вирішила піти на пенсію. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

IBM влітку минулого року завершила процедуру придбання розробника хмарного програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом Red Hat, сума угоди склала близько $34 млрд. Крішна був архітектором даної угоди.

Єврокомісія в кінці червня 2019 р. прийшла до висновку, що дана угода не суперечить законодавству Європейського союзу про злиття компаній, і схвалила її.

Нагадаємо також, засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін пішли з керівних постів у материнському холдингу компанії Alphabet.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram