Новини
8 Листопада 2019
718

Глава Gap покидає компанію

Новина про звільнення Арта Пека у розпал реструктуризації стала для всіх неочікуваною

Фото: profashion

Американська компанія, найбільший ритейлер одягу в США Gap Inc оголосила, що генеральний директор Арт Пек покине компанію саме в розпал реструктуризації, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що ритейлер знизив річний прогноз прибутку, відправивши свої акції вниз на 7%.

Арт Пек, з моменту свого призначення у 2015 році, постійно намагався пожвавити продажі бренду Gap. “Але останнім часом компанії все складніше конкурувати з такими гравцями ринку, як Zara і H&M”, – йдеться у повідомленні.

У четвер, 7 листопада, компанія оцінила падіння зіставних продажів у III кв на 4%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. “Компанія одночасно змушена знижувати ціни в умовах конкурентного роздрібного середовища”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Пек, який повинен був очолити оновлену Gap Inc, розвивав “багатоканальну” стратегію компанії, яка використовує роздрібні магазини та цифрову платформу для виконання замовлень. “Але похмурі прогнози Gap показали, що зусилля Пека поки не принесли результатів”, – пише видання.

Тимчасово виконувати функції президента Gap і гендиректора стане невиконавчий голова ради директорів компанії Роберт Дж. Фішер. Крім того, голова комітету з винагород і розвитку менеджменту Боббі Мартін призначений головним незалежним директором.

На даний момент ведеться пошук нового генерального директора Gap. “Наша увага буде зосереджена на сильних кандидатах з відмінною якістю роботи, що дозволить підвищити ефективність, швидкість і прибутковість компанії”, – зазначив Роберт Дж. Фішер.

Компанія очікує, що скоригований річний прибуток на акцію складе від $1,70 до $1,75, у порівнянні з попереднім прогнозом в діапазоні $2,05-$2,15.

Після оголошення новини, акції компанії знизилися на 7,4% до $16,71. Загалом, цього року папери Gap втратили майже третину своєї вартості.

Тим часом мережа магазинів Forever 21 наприкінці вересня подала заяву про банкрутство. Такий крок дозволить продовжити роботу її магазинів у звичайному режимі в той час, як компанія проводитиме реорганізацію бізнесу аби повернутися до прибутковості та зосередитися на створенні нової продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram