Новини
5 Листопада 2020
731

Глава Amazon за тиждень позбувся акцій своєї компанії на $3 мільярди

На фоні виборів у США семеро осіб розбагатіли на мільярди доларів

Найбагатша людина світу Джефф Безос за тиждень позбувся акцій своєї компанії на $3 мільярди, повідомляє CNCB, з посиланням на дані OpenInsider.

У загальному, за 2020 рік глава Amazon позбувся паперів своєї компанії більш ніж на $10 мільярдів. Так, у серпні 2020 року Безос продав паперів Amazon на більш ніж $3,1 мільярда, у лютому – на $4,1 мільярда. Для порівняння, у 2019 році він продав акцій Amazon тільки на $2,8 мільярда.

“Після останньої угоди у Безоса залишилося понад 53 мільйонів акцій компанії, які коштують близько $170 мільярдів. Він залишається найбагатшою людиною у світі”, – йдеться у повідомленні.

Компанія Amazon стала одним із головних бенефіціарів коронавірусної кризи. Акції компанії злетіли у ціні на 70%, у порівнянні з початком року.

“Якщо у січні папери компанії коштували близько $1,9 тисячі, то торги 4 листопада 2020 року вони завершили на рівні $3,2 тисячі”, – йдеться у повідомленні. За даними біржі Nasdaq, на піку вартості у вересні одна акція Amazon торгувалася на рівні $3,5 тисячі доларів.

Крім того, на фоні виборів президента США Джефф Безос став багатшим ще на $10,5 мільярда. Загалом у перший день після голосування сукупні статки семи найбагатших людей світу зросли на $33 мільярди, повідомляє Forbes.

Так, статки глави Facebook Марка Цукерберга зросла на $8 мільярдів. Третю позицію за приростом капіталу ділять співзасновник Google Ларрі Пейдж і найбагатша людина Азії, засновник холдингу Reliance Industries Мукеш Амбані – статки кожного збільшилися на $4 мільярди.

На фоні голосування зростання продемонстрував й американський фондовий ринок. Наприклад, акції Amazon подорожчали на 6,32% (до $3241). Під час торгів підвищуються й фондові індекси країн Західної Європи.

Так, зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 збільшився на 0,69%, до 365,83 п. Британський індикатор FTSE 100 збільшився на 0,14%, німецький DAX – на 0,88%, французький CAC 40 – на 0,69%. Італійський FTSE MIB й іспанська IBEX 35 додали 1,28% і 0,89% відповідно. Акції Societe Generale SA подорожчали  на 4,1%.

Раніше Investory News писали, що Джефф Безос планує відкрити дитячий садок для дітей із малозабезпечених сімей, де дошкільнят навчатимуть за системою Монтессорі, через яку пройшов і сам мільярдер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram