Новини
8 Березня 2022
378

Гірше за Північну Корею: Росія стала найбільш підсанкційною країною у світі

РФ отримала чималу порцію санкцій — 2778 

За 10 днів після вторгнення в Україну Росія обійшла Іран і Північну Корею за кількістю накладених міжнародних санкцій, пише агенція Bloomberg з посиланням на дані глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai.

Починаючи з 22 лютого Росія стала об’єктом 2778 нових санкцій, внаслідок чого їх кількість зросла до понад 5530. Це більше, ніж Іран, який зіткнувся з 3616 санкціями протягом десятиліття через ядерну програму та підтримку тероризму.

“Це фінансова ядерна війна і найбільша санкційна подія в історії. Росія менш ніж за два тижні перетворилася з частини світової економіки на найбільшу мету глобальних санкцій та фінансового вигнанця”, — прокоментував агентству Пітер П’ятецький, колишній співробітник Міністерства фінансів в адміністраціях Обами та Трампа та співзасновник Castellum.ai.

Переважна більшість санкцій проти Росії з 22 лютого запроваджено проти фізичних осіб — 2427 та 343 санкції проти юридичних осіб, зокрема державні установи.

Найбільше санкцій щодо Росії ввела Швейцарія — 568, Євросоюз — 518, Франція — 512 і США — 243 санкційні дії.

Нагадаємо, Японія схвалила новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі на фоні російсько-української війни, він включає блокування активів 32 осіб і компаній, а також заборону експорту нафтопереробного обладнання та технологій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram