Новини
19 Грудня 2021
729

Гігантські “ніздрі” та гібридний двигун: BMW анонсувала новий M-кросовер

Новинка стане першим самостійним кросовером в історії підрозділу BMW M

У 2022 році підрозділ BMW M, який зріс із перегонової команди в окремий суббренд, святкуватиме 50-річчя. За півстоліття компанія випустила безліч “заряджених” модифікацій автомобілів BMW, але лише одну “самостійну” машину, яка не використовує в основі модель BMW. Проте ситуація скоро зміниться і до спорткара BMW M1 кінця 70-х — початку 80-х додасться ультрасучасний кросовер BMW XM.

Новинка поки що дебютувала як концепт-кар, на якому продемонстрували новий фірмовий стиль майбутніх моделей німецької марки. Його домінантами стануть гігантські грановані “ніздрі” решітки радіатора, капот із підштампуванням-жолобком, у якій встановлена ​​фірмова емблема, а також двоповерхова оптика. Концепт-кар має також додаткові світлодіодні фари над лобовим склом, логотипи BMW на виступах заднього скла, 23-дюймові колеса.

Салон виконаний зі спеціально роздільною архітектурою — спереду стоять спортивні сидіння з коричневою обробкою, а ззаду розташований зелено-синій M Lounge з цільним диваном. В цілому інтер’єр архітектурою передньої панелі відсилає до серійних електромобілів BMW iX і BMW i4.

Про силове встановлення BMW XM детальної інформації немає, але вже відомо, що машина стане першим гібридом в історії BMW M. Обіцяють, що сумарна віддача бензинового турбомотора V8 та електродвигуна становитиме 750 к.с., а на електротязі кросовер зможе проїжджати до 80 км. Буде і повний привід, а чекати виключно на бензинові варіанти моделі не варто.

Випуск серійного гібридного кросовера BMW M налагодять наприкінці 2022 року. Складання автомобіля організують у США на одному заводі з рештою кросоверів німецької марки.

Тим часом новинки готує і найбільша в Японії автомобілебудівна корпорація Toyota Motor. Компанія має намір до 2030 року представити десятки моделей електромобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram