Новини
29 Квітня 2021
792

Гіганти підрахували виручку: Apple і Facebook збільшили прибуток вдвічі

Основна частка доходів Apple припадає на iPhone, Facebook збільшив прибуток завдяки зростанню обсягу реклами

Виручка американської компанії Apple за підсумками перших трьох місяців 2021 року становила $89,6 млрд, йдеться в опублікованій в середу фінансовій звітності компанії.

За підсумками тримісячного звітного періоду, який завершився 27 березня, виручка компанії зросла на 54% проти аналогічного періоду минулого року. Чистий прибуток компанії збільшився більш ніж удвічі — з $11,24 млрд до $23,63 млрд.

Головним продуктом компанії залишається iPhone, виручка від продажів цих смартфонів компанії у всьому світі становила $47,9 млрд. “Ми пишаємося результатами нашого березневого кварталу, який зафіксував рекордні результати в кожному географічному сегменті й двозначні показники зростання по кожній категорії продуктів”, — йдеться в пресрелізі фінансового директора Apple Луки Маестро.

Ринкова капіталізація однієї з найбільшої компанії світу, за даними журналу Forbes, становить близько $2,24 трлн.

А от виручка компанії Facebook у першому кварталі поточного року зросла на 48% проти аналогічного періоду 2020 року і становить $26,1 млрд, повідомляється у фінансовій звітності соцмережі. Роком раніше цей показник дорівнював $17,7 млрд.

Більшу частину виручки становили рекламні доходи — $25,4 млрд. Чистий прибуток за перший квартал зріс на 94% і досяг $9,49 млрд проти $4,9 млрд 2020 року.

“Ми задоволені сильним зростанням наших рекламних доходів у першому кварталі 2021 року, який був обумовлений збільшенням середньої ціни за рекламу на 30% порівнюючи з аналогічним періодом минулого року і збільшенням кількості показаних оголошень на 12%”, — йдеться в пресрелізі Facebook.

Зазначимо, що в червні минулого року кілька сотень компаній оголосили Facebook рекламний бойкот. Вони почали прибирати свою рекламу з соцмережі на знак протесту проти того, що корпорація Марка Цукерберга, на їхню думку, не бореться з поширенням на своїй платформі контенту, що сприяє розпалюванню ненависті й ворожнечі. Проте це не дуже зашкодило соцмережі, а вже в липні рекламодавці почали повертатися у Facebook.

Нагадаємо, Apple планує розширити свій бізнес у сфері інтернет-реклами. Своєю чергою це завдасть шкоди бізнес-моделі Facebook і Google.

Як писали раніше Investory News, нa українській фондовій біржі ПФТС з 15 квітня допущено до обігу акції американських техкомпаній Microsoft, AMD, Visa, Tesla, Netflix і Facebook.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram