Новини
21 Вересня 2020
1 014

Гіганти під наглядом: Єврокомісія посилить контроль за Amazon, Apple, Facebook і Google

Організацію особливо цікавлять питання дезінформації та захисту особистих даних

Єврокомісія має намір посилити контроль за найбільшими світовими цифровими компаніями, повідомляє Financial Times з посиланням на заяву комісара Єврокомісії з внутрішнього ринку Тьєррі Бретона.

За його словами, мова йде про такі платформи, як Amazon, Apple, Facebook і Google. “Нам потрібен кращий контроль за цими платформами”, — сказав він в інтерв’ю виданню.

До кінця цього року Єврокомісія презентує нові правила, які дозволять краще контролювати діяльність великих цифрових платформ. Йдеться про боротьбу з дезінформацією та захист особистих даних.

Правила будуть спрямовані й на захист менших конкурентів цифрових гігантів. Можливі будуть санкції в тому випадку, якщо великі платформи примушують користувачів обмежуватися використанням своїх сервісів.

“Платформи повинні проявляти велику відповідальність, бути підзвітними та прозорішими. Настав час піти далі заходів саморегулювання”, — заявила заступник голови Єврокомісії Віра Юрова.

У червні Єврокомісія повідомила про початок антимонопольного розслідування щодо Apple. Регулятор захотів перевірити, чи не суперечать законодавству ЄС правила AppStore для розробників.

Також антимонопольні органи ЄС розпочали розслідування угоди Google з Fitbit вартістю $2,1 млрд. Організація хвилюється, що поглинання ще більше зміцнить домінуюче становище IT-гіганта на ринку онлайн-реклами.

Крім того, у 2019 р. Єврокомісія зацікавилася діяльністю Amazon. Компанію запідозрили у використанні даних малих роздрібних фірм для збільшення власних продажів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram