Новини
17 Січня 2020
679

Генпрокуратура: Банк Порошенка поверне 247 мільйонів гривень на рахунки АРМА

Ці кошти належали “оточенню” експрезидента Віктора Януковича

Фото: newsmakers.com.ua

Суд наклав арешт на 247 млн ​​грн, які належали ПАТ “Всеукраїнський Банк Розвитку”, оточенню експрезидента Віктора Януковича, і передав їх до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу Генерального прокурора.

Відзначається, що кошти знаходилися на рахунках ПАТ “Міжнародний Інвестиційний Банк”.

За клопотанням прокурора Офісу генерального прокурора 13 січня слідчий суддя наклав арешт на грошові кошти в сумі 247 млн ​​грн.

16 січня 2020 р. суд прийняв рішення про передачу цих коштів в управління АРМА і зобов’язав “Міжнародний інвестиційний банк” перерахувати кошти на рахунки АРМА.

Зазначені кошти були арештовані в кримінальному провадженні щодо легалізації незаконних доходів за фінансовими операціями оточенням Януковича.

“Також вивчається питання законності перебування коштів “Всеукраїнського Банку Розвитку” на рахунках “Міжнародного Інвестиційного Банку” і встановлюються причетні до цього рішення”, — йдеться в повідомленні.

Як пише видання Економічна правда, в листопаді 2018 р. програма Радіо Свобода “Схеми” оприлюднила розслідування, згідно з яким майже 2 млрд грн, які знаходилися на депозитах в банку сина експрезидента Олександра Януковича, були виведені через банк п’ятого президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, Господарський суд Київської області зобов’язав “Бісквітний комплекс “Рошен” (Roshen) експрезидента Петра Порошенка доплатити 23 млн грн ($930 тис.) пайового внеску в бюджет міста Бориспіль за будівництво фабрики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram