Новини
2 Вересня 2022
342

Гендиректор Червоного Хреста повідомив про ризики скорочення обсягів фіндопомоги Україні

Він вважає, що це можливо у разі затягування війни

Генеральний директор Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Роберт Мардіні заявив, що в разі затягування російсько-української війни обсяги фінансової допомоги Україні можуть скоротитися.

“Наразі все, що стосується нашого гуманітарного реагування в Україні, — це чималі обсяги. Я впевнений, що і наступного року наша операційна діяльність матиме велику фінансову підтримку. Водночас багаторічний досвід діяльності МКЧХ свідчить: якщо конфлікт має тенденцію затягуватись у часі, то підтримка і з боку держав, і з боку приватних донорів падає”, — заявив Мардіні в ексклюзивному інтерв’ю для “Інтерфакс-Україна”.

Відповідаючи на запитання, які є ідеї та інструменти для розв’язання проблеми наповнення фонду МКЧХ і, відповідно, продовження гуманітарного фінансування України в колишньому обсязі в разі затягування війни, він зазначив, що здатність МКЧХ реалізовувати ефективні програми приводить до того, що організація отримує додаткову підтримку від своїх донорів.

“Ми щороку звертаємось із закликом про фінансування і маємо певний кредит довіри з боку наших донорів”, — сказав він.

Мардіні також нагадав, що початковий бюджет МКЧХ на Україну на 2022 рік становив близько 75 млн швейцарських франків, однак у лютому, коли сталося повномасштабне вторгнення рф, донори наростили його до 250 млн.

Крім того, генеральний директор МКЧХ висловив сподівання, що російська війна в Україні закінчиться якнайшвидше.

Як писали раніше Investory News, 80% українських IT-фахівців переказують кошти на армію. Середній донат становить $270 на місяць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram