Новини
18 Грудня 2019
1 058

Гендерний баланс: За п’ять років жінок в українському IT побільшало вчетверо

Більшість з них займається тестуванням софта або менеджментом проектів

За останні п’ять років в українській IT-галузі зросла кількість жінок-фахівців: з 9 тис. до 40 тис. осіб. Про це повідомляє AIN.UA з посиланням на дані компанії GlobalLogic.

Для аналізу компанія використовувала дані з відкритих джерел і дослідження McKinsey, DOU, YouControl, Delo, а також — внутрішню статистику за 2014-2019 рр.

На цей період жінки-фахівці складали 24% робочої сили в українському IT, і ця частка стабільно зростає: на більш, ніж 16% у рік.

Більшість з них займається тестуванням софта або менеджментом проектів. Частка тестувальниць жінок на менеджерських позиціях в порівнянні з чоловіками-фахівцями в цих напрямках становить по 38%, а серед всіх розробників 11% — жінки.

Жінки все частіше обіймають не тільки адміністративні, а й технічні позиції. На початок 2019 р. технічні фахівці складали 89,5% всіх жінок, які співпрацюють з компанією (5 років тому цей показник дорівнював 62,6%). З них більш ніж половина займаються тестуванням, 40% — розробкою.

Крім цього, компанія проаналізувала дані про гендерний баланс в цілому по ринку США та Україні у 2014-2019 рр.

За останні п’ять років кількість жінок на позиції топ-менеджерів в США збільшилася і досягла 26%. У 2014 р. цей показник становив 22%. В Україні ж, за останніми даними, у всіх галузях серед топ-менеджерів близько 30% жінок.

Нагадаємо, Україна піднялася на 6 позицій в рейтингу гендерної рівності, зайнявши 59-е місце у світі. На думку експертів, повної рівності статей доведеться чекати ще століття.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram