Новини
18 Січня 2021
1 033

Геймдев-компанія Playtika з офісами в Україні залучила $1,88 мільярда під час IPO

Кошти підуть на корпоративні витрати, погашення кредитів, а також майбутні інвестиції та придбання

Ізраїльська компанія з розробки мобільних ігор Playtika Holding Corp під час первинного публічного розміщення залучила $1,88 млрд, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що вартість акцій зросла вище ринкового діапазону, досягнувши під час торгів $27. При цьому спочатку вони оцінювалися у $22-24 за штуку. Однак під час торгів на біржі Nasdaq Global Select Market компанія продала 69,5 млн акцій за ціною $27 за штуку. Загальна сума пропозиції, пише агенція, склала близько $1,88 млрд — по $27 за акцію.

Загалом компанія планувала продати 21,7 млн акцій, а ще 47,8 млн були продані нинішнім інвесторам. Таким чином після IPO Playtika як і раніше контролюватиметься китайською компанією Giant Investment Co.

При цьому GamesIndustry.biz наголошує, що з продажу акцій інвесторам Playtika не отримуватиме виручку. Залучені кошти використовуватимуться для покриття загальних корпоративних витрат, погашення кредитів, а також майбутніх інвестицій та придбань.

Playtika розробила Caesars Casino, Slotomania, House of Fun, Bingo Blitz й інші популярні мобільні ігри. У 2011 році була придбана Caesars Interactive Entertainment за $100 млн. А у серпні 2016 року компанію купив консорціум китайських компаній, що очолюється Giant, за $4,4 млрд.

За даними компанії, враховуючи всі додатки, вона має близько 500 млн установок, і 11,5 млн активних користувачів на день.

Крім того, у компанії є офіси в Україні, зокрема, у Києві, Вінниці та Дніпрі, де працює понад 600 співробітників. У 2019 компанія відкрила в Україні R&D придбаної раніше німецької ігрової компанії Wooga.

Про ситуацію з первинним розміщенням протягом минулого року можна прочитати в матеріалі Investory News “IPO-2020: Як попри коронакризу великі компанії ризикували та досягали успіху”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram