Новини
2 Серпня 2019
1 257

Гарвард чи Стенфорд: Що закінчують найбагатші студенти у світі

Жодного українського вищого навчального закладу в рейтингу світових університетів немає

Міжнародна консалтингова компанія Wealth-X опублікувала рейтинг світових університетів, випускників яких аналітики відносять до класу ультрабагатих (Ultra High Net Worth, UHNW – стан людини перевищує $30 млн).

У топ-20 потрапили виші зі США, Великобританії та Франції. Жодного українського закладу в цьому рейтингу немає.

Домінують американські університети, які в рейтингу займають перші п’ять місць, а взагалі – 17 із 20.

Лідером за кількістю надбагатих випускників став Гарвардський університет. Сукупний статок 1830 його випускників становить майже $2 млрд. Методом екстраполяції організація робить висновок, що найбільше таких випускників може бути 13,6 тис. осіб із загальним статком $4,7 млрд.

На другому місці – Стенфордський університет (775 доведених ультрабагатих випускників зі статком на суму $1,1 млрд), на третьому – Університет Пенсильванії (744 – і $731 млн відповідно).

На фото: Гарвардський університет – лідер рейтингу вишів. Сукупний статок 1830 його випускників становить майже $2 млрд.

Те, що переважна більшість вищих навчальних закладів у рейтингу – американські, Wealth-X пояснює декількома факторами. У США проживає максимальне число UHNW-людей та, як відомо, американські виші мають популярність серед абітурієнтів з усього світу.

У рейтинг також потрапили британські Кембридж і Оксфорд (7 та 13-а місця) і французька бізнес-школа INSEAD (19).

За даними Wealth-X, у більшості випадків свої статки випускники заробили самі. У випадку з Гарвардом частка тих, хто успадкував великі статки, становить лише 6%, а тих, хто сам його заробив, – 79%. У решти 15% – поєднані джерела багатства.

Окремо аналітики склали рейтинг навчальних закладів, розташованих за межами США, серед яких виші з Великобританії, Франції, Сінгапуру, Канади, Китаю, Індії, Лівану, Австралії і Тайваню.

Як відомо, у 2019 р. Швейцарію обрано найкращим місцем для життя для іноземців завдяки стабільності та можливостям знайти високооплачувану роботу. Середній заробіток за рік тут складає понад $111,6 тис.

Нагадаємо, Investory News писали про виступ під час V Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ) Гаррі Джейкобса про те, як виникла Кремнієва долина та чому треба вчити сучасних студентів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram