Новини
11 Листопада 2019
919

Фукусіма може стати центром відновлюваної енергетики

Будівництво всіх об’єктів планується завершити до березня 2024 року

Префектура Фукусіма, що постраждала від землетрусу і радіаційної аварії у 2011 р., стане місцем розміщення 11 сонячних і 10 вітряних електростанцій. Загальні витрати складуть 300 млрд ієн ($2,75 млрд), повідомляє Bloomberg.

Інвесторами проекту стануть Державний банк розвитку Японії та приватний Mizuho Bank.

Електростанції будуть побудовані на сільськогосподарських угіддях, більш непридатних для використання, а також в гірських районах, звідки триває відтік населення.

Будівництво першої сонячної електростанції почнеться в січні 2020 р. Як повідомляє агенція, спорудження всіх об’єктів планується завершити до березня 2024 р.

Потужність електростанцій складе 600 МВт, що еквівалентно двом третинам від потужності АЕС Фукусіма. Перша сонячна електростанція потужністю 20 МВт буде побудована в місті Мінамісома в північній частині префектури Фукусіма.

Вироблена електроенергія також буде відправлятися в Токіо і передмістя столиці.

Нагадаємо, Google планує витратити понад $2 млрд на зведення вітряних, а також сонячних електростанцій. Загальна генеруюча потужність, згідно з планом, складе 1600 МВт.

Також, великі нафтові компанії готові укласти в цьому році рекордну кількість угод в галузі зеленої енергії, причому Royal Dutch Shell Plc очолює групу європейських компаній, які значно випереджають своїх конкурентів в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram