Новини
29 Жовтня 2019
982

FT: Власник TikTok планує провести IPO у Гонконгу

Вихід на біржу заплановано на 2020 рік

Китайський стартап ByteDance, що володіє сервісом для обміну короткими відео TikTok, планує провести IPO в Гонконгу вже у I кв 2020 року, повідомляє Financial Times (FT), посилаючись на власні джерела.

Компанія вирішила розміщувати акції не на Нью-Йоркській біржі, а на гонконзькій, і це попри тривалі заворушення у місті. “На фоні масових вуличних протестів біржовий індекс Hang Seng втратив близько 11%”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що США – одна з країн, де ByteDance стикається з постійно зростаючим політичним тиском. “Минулого тижня американські сенатори Чарльз Шумер і Том Коттон попросили національну розвідку почати розслідування відносно сервісу TikTok”, – пише FT.

У свою чергу Reuters зазначає, що представник ByteDance заявив виданню, що “чутки” про IPO в Гонконзі у I кв 2020 року не відповідають дійсності.

Серед інших планів ByteDance – продаж додатка-агрегатора новин TopBuzz у США, число користувачів якого наразі нараховує близько 300 тисяч.

ByteDance – один із найдорожчих стартапів у світі, який оцінюється більш ніж в $75 млрд. За січень-червень 2019 року виторг ByteDance склав близько $7-8,4 млрд.

Першим додатком компанії став агрегатор новин Toutiao, а у 2016 році був запущений TikTok, число користувачів якого наразі перевищує 500 млн.

Про те, за рахунок чого засновник мережі TikTok збирає мільярдні інвестиції та конкурує з Facebook і Google можна прочитати в матеріалі Investory News “Феномен ByteDance або як підсадити підлітків на дивні відео”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram