Новини
30 Березня 2020
1 061

FT: Великі компанії по всьому світу за березень випустили облігації на рекордні $244 мільярди

Компаніям доводиться вдаватися до позики коштів через економічні проблеми на фоні пандемії

За березень великі компанії з рейтингом інвестиційного рівня по всьому світу випустили облігації на загальну суму $244 млрд, пише Financial Times (FT) з посиланням на підрахунки дослідницької компанії Dealogic.

Це майже рекордний рівень і найбільший з рекордного показника у вересні минулого року, тоді випуск облігацій склав $252 млрд.

За даними Dealogic, американські компанії випустили в березні облігації на $150 млрд, європейські — на $28 млрд. З урахуванням додаткових даних, зібраних компанією Refinitiv і тих, що стосуються продажу банківських облігацій такими банками, як Wells Fargo і Goldman Sachs, загальна сума випущених облігацій збільшиться до $408 млрд.

Випуск облігацій пов’язаний з економічними проблемами на фоні епідемії коронавірусу, через це компаніям доводиться вдаватися до позики коштів.

Особливо активізувався випуск облігацій на минулому тижні, коли центробанки різних країн, зокрема й Федеральна резервна система США, оголошували різні заходи для підтримки фінансових ринків.

Так, американські компанії, за даними Dealogic, за минулий тиждень випустили облігації на загальну суму $73 млрд. Таким чином, на неї припадає майже половина всієї суми випуску облігацій за березень.

Нагадаємо, за результатом першого в історії віртуального саміту G20 (“Великої двадцятки”) вирішено вкласти в глобальну економіку понад $5 трлн для подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу. Лідери пообіцяли проводити сміливу та масштабну фіскальну підтримку.

За даними Національного банку України, портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) юридичних осіб виріс на 23,028 млрд грн (на 79%) — до 52,05 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram