Новини
28 Серпня 2019
899

FT: Розробник TeamViewer збирається провести IPO з оцінкою до €5 млрд

Інвестор збирається продати 30% — 40% своєї частки та зберегти над ними контроль

Німецька компанія, яка створила сервіс віддаленого управління комп’ютерами TeamViewer, планує до кінця року провести одне з найбільших IPO для технологічного сектора за останні роки. Розробник розраховує на оцінку до €5 млрд. Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на заяву компанії.

За інформацією видання, компанія розраховує розмістити акції на Франкфуртській фондовій біржі з оцінкою всього бізнесу в розмірі від €4 млрд до €5 млрд. Він також додав, що венчурний фонд Permira, який купив TeamViewer у 2014 р. за €870 млн, збирається продати 30% — 40% своєї частки та зберегти над ними контроль.

Намір фонду залишитися основним акціонером FT підтвердив і глава одного з його європейських підрозділів Йорг Рокенхаузер.

“IPO стане ключовим моментом для TeamViewer. Ми як і раніше хочемо залишитися основним акціонером після IPO, оскільки бачимо величезний потенціал зростання для TeamViewer”, — підкреслив він.

Розташована в німецькому Геппінгене компанія TeamViewer GmbH розробляє і продає програмне забезпечення, яке дозволяє віддалено підключатися до комп’ютера через Інтернет. Загальна кількість установок TeamViewer з 2005 р. досягла 2 млрд. Щороку сервіс запускається на 340 млн пристроїв. Зараз на нього підписані 360 тис. осіб.

За даними видання, за 2018 р. продажі компанії досягли €230 млн, збільшившись на 25%. За перші шість місяців нинішнього року цей показник досяг €142 млн, що на 37% перевищує результати аналогічного періоду роком раніше.

Нагадаємо, портал DOU опублікував рейтинг 50 найбільших IT-компаній в Україні за липень 2019 р. За перше півріччя кількість співробітників в цих компаніях зросла з 58 тис. до майже 63 тис., а дві компанії подолали позначку в 7 тис. працівників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram