Новини
1 Листопада 2021
726

FT: Нова політика конфіденційності Apple обійшлася соцмережам майже в $10 мільярдів

Рекламодавці вважають за краще купувати рекламу для користувачів Android і в AppStore

Snapchat, Facebook, Twitter та YouTube у загальному втратили 12% свого виторгу, або близько $9,85 млрд, повідомляє Inc з посиланням на дані компанії Lotame, яка займається рекламними технологіями.

Відповідно до оновлених правил конфіденційності, додатки зобов’язані вимагати дозволу на відстеження даних користувачів. Нововведення набуло чинності у квітні 2021 року у версії iOS 14.5.

Facebook виступала з критикою щодо нових правил Apple, після чого акції компанії знизилися на 4,3%. Через нові правила конфіденційності в третьому кварталі почали падати продажі реклами, а зростання виторгу на 35% рік до року стало найменшим з четвертого кварталу 2020-го.

Зміни також торкнулися Twitter, проте виторг соцмережі зріс. “Це пов’язано з тим, що її реклама ґрунтується на контексті та брендингу, а не на відстеженні звичок користувачів. Як наслідок прибутки компанії від реклами зросли на 41%, а її акції — на 4%”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, сильно постраждав Snap, який після введення нової політики конфіденційності втратив п’яту частку капіталізації. Після звіту компанії котирування Facebook і Twitter знизилися на 6% та 5% відповідно, а Alphabet і Pinterest — на 2%.

За словами засновника Snap Евана Шпігеля, нова політика Apple “перевернула ринок онлайн-реклами”.

Нагадаємо, Apple вперше з 2018 року розчарувала аналітиків. Виторг компанії, попри рекордний показник, не досяг очікуваних показників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram