Новини
13 Січня 2020
816

FT: Nissan готує план можливого виходу з альянсу з Renault

План містить в собі повний розрив між компаніями в технічній і виробничій сферах

Фото: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Керівництво японського автомобільного концерну Nissan прискорило розробку секретного плану виходу з альянсу з французьким автомобільним виробником Renault на фоні скандалу з ексглавою альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлосом Гоном. Про це пише Financial Times (FT) з посиланням на неназвані джерела.

За інформацією FT, план містить в собі повний розрив між компаніями в технічній і виробничій сферах, а також перестановки в правлінні Nissan. Джерела газети також стверджують, що втеча Карлоса Гона в Ліван не була чинником, але лише посприяла збільшенню вже існуючої напруженості між членами об’єднання.

Однак президент Renault Жан-Домінік Сенар сподівається на збереження партнерства між компаніями. Крім того, новий віце-президент Nissan Макото Утіда, ймовірно, все ще тісно співпрацює з Сенаром по запуску нових проектів.

Видання пише, що повне припинення відносин в рамках альянсу змусить його учасників шукати нових партнерів для ефективної конкуренції з існуючими в автомобільній галузі об’єднаннями, зокрема Fiat Chrysler Automobiles (FCA) — Peugeot S.A. (Groupe PSA) та спільне виробництво Volkswagen і Ford.

Як відомо, Карлос Гон був арештований 19 листопада 2018 р. по підозрі в тому, що він декларував не всі свої доходи. Сума прихованих від декларування доходів з 2010 по 2017 рр. оцінюється в 8 млрд ієн (близько $71 млн).

Крім того, його підозрюють в тому, що він покрив коштом компанії збитки, понесені ним в результаті приватних інвестицій. Збитки склали 1,85 млрд ієн (за курсом на той момент — близько $21 млн).

Навесні минулого року адвокати Гона внесли заставу в розмірі 1,5 млрд ієн (близько $15 млн), після чого його відпустили під підписку про невиїзд. До суду, який повинен був відбутися в Японії навесні 2020 р., він не мав права залишати межі країни.

Як писали раніше Investory News, Карлос Гон все ж покинув Японію, попри судову заборону, де його звинувачують у шахрайстві та фальсифікації звітів про доходи. Наразі він знаходиться в Лівані.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram