Новини
31 Серпня 2022
440

Французькі податківці виявили 20 тисяч незадекларованих басейнів

Це дало можливість поповнити бюджет на €10 мільйонів

Податкова служба Франції за допомогою програмного забезпечення з функціями штучного інтелекту (ШІ) виявила тисячі незадекларованих приватних басейнів. Внаслідок цього власники басейнів отримали рахунки на загальну суму близько €10 млн, повідомляє The Guardian.

Систему ШІ розробили компанії Google та Capgemini. Вона здатна виявляти басейни на аерофотознімках та звіряти їх із базами даних земельного кадастру. Система була запущена в експериментальному режимі минулого року у дев’яти французьких департаментах. За час своєї роботи вона змогла виявити 20 356 незадекларованих басейнів.

Наразі сферу її застосування планується розширити на всю країну, і за попередніми підрахунками це збільшить суму податкових надходжень від приватних басейнів на €40 млн вже у 2023 році.

Відповідно до французького законодавства, зміни у власності, зокрема додавання плавальних басейнів, мають бути заявлені до податкової інспекції протягом 90 днів після завершення робіт. Оскільки податки на майно ґрунтуються на його орендній вартості, таке покращення, як басейн, призводить до зростання податків. Типовий басейн площею 30 м² оподатковуватиметься додатковим податком приблизно в сумі €200 на рік.

Податкова служба також розглядає можливість використання системи ШІ для виявлення незадекларованих прибудов та веранд, але наразі технічні фахівці не гарантують такі можливості. Зараз система не може встановити, чи є прямокутний об’єкт прибудовою або тентом, терасою або просто брезентом, розташованим на землі.

Також у квітні говорилося, що програмне забезпечення Google-Capgemini має похибку в 30%. Система могла помилково вирізняти сонячні батареї за басейни. Крім того, в деяких випадках ШІ не міг виявити споруди, що підлягають оподаткуванню, якщо вони розташовувалися під деревами або в тіні споруд. В цей час ведуться роботи для вдосконалення технології.

Тим часом китайські дослідники стверджують, що розробили штучний інтелект, який здатен читати думки членів Комуністичної партії та робить їх більш сприйнятливими до ідеології та панівної доктрини.

А от вчені з Національного інституту стандартів та технологій США спільно з колегами з Мерілендського університету розробили ШІ-сомельє, яке може віртуально дегустувати вино.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram