Новини
30 Липня 2020
1 118

Французька Quadient купує фінтех-стартап з українським співзасновником YayPay за $20,5 мільйона

Угода буде повністю оплачена готівкою

Французька компанія Quadient купує фінтех-стартап YayPay за €17 млн ​​($20,5 млн), про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що дана угода “є інвестицією не тільки в технологію, але і в людей”. У результаті вся команда стартапу, а це 60 осіб, залишається працювати в Quadient.

Крім того Quadient може збільшити свою частку в стартапі до 100%. Наразі компанія купує 87% акцій. Засновники стартапу – Ентоні Венус і Євген Виборів – залишаються міноритарними акціонерами.

За словами Ентоні Венуса, дана угода – можливість прискорити зростання та отримати доступ до великих ресурсів і вийти на нові ринки. Додається, що угода буде повністю оплачена готівкою.

Наразі кількість користувачів YayPay становить приблизно 3 тис. по всьому світу, хоча два роки тому їх було лише 480 осіб.

Фінтех-стартап YayPay з використанням машинного навчання спеціалізується на оптимізації фінансових процесів для середнього бізнесу. Сервіс дозволяє відстежувати всі рахунки-фактури, їх статуси та переконатися, що вони оплачені. Також має можливість прогнозувати рух грошових коштів: аналізує попередні рахунки та пророкує потенційний день наступного платежу.

Нагадаємо, минулого року стартапам та IT-компаніям вдалося залучити  $323 млн, не враховуючи угод під NDA (заборонено розголошувати подробиці) – це на 22% більше, ніж у 2017 році. У тому числі до топ-10 угод 2018 року увійшов і стартап YayPay з 8,4 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram