Новини
21 Лютого 2020
1 108

Founders Fund Пітера Тіля зібрав $3 мільярди в нові фонди

Один із фондів дозволить стартапам отримати понад $100 мільйонів

Венчурна компанія Founders Fund (FF), очолювана засновником PayPal Пітером Тілем і його партнерами Кітом Рабуа і Брайаном Сінгерманом, оголосила про збір $3 млрд для своїх фондів, повідомляє TechCrunch.

“Засновник і генеральний директор PayPal Пітер Тіль важливий для Founders Fund, але його не можна вважати одноосібним і авторитарним керівникам компанії”, — пише видання.

Тіль, як з’ясувало видання, є одним із трьох осіб, що володіють правом вето на більшість інвестицій FF. Іншими словами, підприємець не може укласти угоду без схвалення партнерів.

Фонд залучив $1,2 млрд для свого сьомого флагманського фонду, а також $1,5 млрд — для свого першого фонду на стадії росту. Загальна сума досягла $3 млрд завдяки партнерам FF.

За прогнозами, один із фондів дозволить стартапам отримати понад $100 млн, при цьому очікувана прибутковість втричі більше цієї суми.

Якщо Founders Fund вирішить, що портфельна компанія не зможе досягти цих показників, то не інвестуватиме. Очікувана прибутковість у флагманського фонду як мінімум в 5 разів більше.

Як пише видання, процес прийняття рішень в FF значно відрізняється від того, як це влаштовано в більшості венчурних компаній. Фонд має сім інвестиційних партнерів, три з яких — це генеральні партнери, серед яких Пітер Тіль, Кіт Рабуа та Брайан Сінгерман.

При угодах на суму до $1,5 млн будь-які два члени інвестиційної команди можуть отримати чек. Для угод до $5 млн потрібні голоси одного партнера та одного генерального партнера. До $10 млн — одного партнера і двох генеральних партнерів, понад $10 млн — двох партнерів і всіх трьох генеральних партнерів.

Генеральні партнери, перш ніж прийняти остаточне рішення щодо інвестування, повинні зустрітися з засновниками стартапа особисто або онлайн. Це означає, що будь-яка компанія повинна зустрітися або хоча б зв’язатися з Тілем, Рабуа та Сінгерманом.

“Ми обговорюємо угоду по мірі її розвитку, що містить в собі бесіду з засновниками та, як правило, досягнення консенсусу. Тому голосування стає формальністю. Іноді все починається з підтримки когось одного з нас трьох (потім приєднуються інші), іноді зовсім навпаки”, — розповідає Сінгерман.

Як писали раніше Investory News, венчурна компанія Atomico співзасновника Skype Ніколаса Зенстрьома залучила рекордні $820 млн. Тепер вона — одна з найбільших венчурних фірм в Європі. Отримані кошти вона вкладе в європейські технологічні стартапи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram