Новини
24 Листопада 2021
683

Forbes USA оцінив статки співзасновників Grammarly у мільярди доларів — вони все запречують

Це не вперше, коли компанія спростовує оцінки, озвучені різними виданнями

Американський Forbes оцінив статки співзасновників Grammarly українців Макса Литвина та Олексія Шевченка у кілька мільярдів доларів, йдеться у повідомленні видання.

За його оцінками, статки українців після нещодавнього раунду інвестицій, у межах якого Grammarly оцінили в $13 млрд, становлять не менше ніж $4 млрд.

За даними Forbes, Шевченку та Литвину належить по 35% компанії. Ще близько 22% компанії — інвесторам, які взяли участь в інвестраундах у 2019 та 2021 роках. Близько 1% перебуває у Дмитра Лідера, який також брав участь у запуску Grammarly.

Своєю чергою у Grammarly не підтвердили інформацію, опубліковану американським Forbes. “Будь-які розрахунки, проведені редакцією Forbes для оцінки статків наших засновників, некоректні, й не були підтверджені компанією”, — пише НВ Бізнес з посиланням на коментар представниці компанії.

У Grammarly наголосили, що є приватною компанією і не розкривають детальної інформації про власників.

Це не вперше, коли Grammarly спростовує оцінки, озвучені різними виданнями. Так, 2020 року український Forbes оцінив статки кожного з трьох засновників сервісу перевірки правопису Grammarly у $250 млн. “Це було зроблено виходячи з припущення, що вартість компанії становить $1 млрд, а кожен із засновників володіє 25% компанії”, — пише видання.

І додає, що тоді в компанії спростували цю оцінку, не надавши інформації про те, якими є статки засновників сервісу та їх частки в компанії.

Нагадаємо, у листопаді компанія Grammarly залучила новий раунд інвестицій на суму $200 млн. Це найбільший раунд в історії компанії. Як наслідок оцінка бізнесу зросла до $13 млрд, що в шестеро більше від останньої відомої оцінки компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram