Новини
12 Серпня 2020
1 721

Forbes назвав найбільш високооплачуваних акторів світу 2020 року

Загальний дохід десяти найдорожчих акторів за рік склав понад $545 мільйонів

Десять найбільш високооплачуваних акторів світу заробили $545,5 млн, наперекір закриттю кінотеатрів. Лідером рейтингу Forbes другий рік поспіль став Двейн Джонсон на прізвисько Скеля. За підрахунками експертів видання, з 1 червня 2019 р. по 1 червня 2020 р. він заробив $87,5 млн, на $1,9 млн менше, ніж було роком раніше.

Як зазначає видання, актор став найдорожчим для кіновиробників у першу чергу завдяки ролі в комедійному трилері “Червоне повідомлення” (Red Notice), який вийде на Netflix в листопаді 2020 р. За цю роль він отримав $23,5 млн.

Також перше місце пояснюється успіхом його лінійці спортивного чоловічого одягу Project Rock бренду Under Armour.

Стрімінговий сервіс Netflix в останні роки вніс серйозні зміни в список самих оплачуваних акторів. Так, друге місце займає Райан Рейнольдс, якого називають Золотим хлопчиком Netflix. Він заробив майже $20 млн за ролі у фільмах “Червоне повідомлення” і “Примарна шістка”. А в липні 2020 р. сервіс анонсував зйомки нового проекту за участю Рейнольдса.

Третє місце дісталося американському актору Марку Волбергу. Комедія за участю Волберга “Правосуддя Спенсера” посіла третє місце в рейтингу найпопулярніших оригінальних фільмів на Netflix. Також він заробив мільйони як продюсер документальних фільмів “МакМілліони” та “Уол-Стріт”.

Далі за рейтингом: Бен Аффлек, який заробив $55 млн. Актор після короткої перерви в цьому році повернувся на великий екран, знявшись в картинах “Поза грою” та “Останнє, чого він хотів” від Netflix.

Зірка “Форсаж 9” Він Дизель ($54 млн) в цьому році позбувся шансу крупно заробити через перенесення прем’єри на квітень 2021 р. Дизель підтримав інтерес до франшизи, виступивши продюсером анімованого серіалу “Форсаж: Шпигунські гонки” на Netflix.

На фото: Акшай Кумар

Єдиний боллівудський актор у рейтингу Forbes, Акшай Кумар (6 місце, $48,5 млн) працює над своїм першим телесеріалом “Кінець” для Amazon Prime. Основна частина його доходу надходить від спонсорських контрактів: він рекламує все підряд, від мультивітамінів до засобів для чищення унітазу.

Лін-Мануель Міранда (7, $45,5 млн) вперше потрапив до рейтингу акторів завдяки угоді з Disney, який придбав права на показ оригінальної бродвейської постановки “Гамільтон” за $75 млн. Навіть зараз, коли бродвейські театри опинилися закриті до кінця року, Міранда може розраховувати на нові великі виплати — в наступному році вийде екранізація його мюзиклу “На висоті”.

Принц з Беверлі-Хіллз Вілл Сміт (8, $44,5 млн) продовжує заробляти значні суми на головних ролях, на кшталт ролі в майбутньому фільмі “Король Річард”, де він грає батька тенісисток Серени та Вінус Річарда Вільямса. Сміт доповнює свої доходи успішними проектами в соціальних мережах, серед яких — міні-серіал для Snapchat і його власний аккаунт в Instagram.

Адам Сендлер (9, $41 млн) в Netflix знайшов новий дім. Його фільм “Загадкове вбивство” став одним із найпопулярніших в історії стрімінгового сервісу. У січні Сендлер підписав новий контракт з Netflix на створення чотирьох картин.

Шістдесят років після початку кар’єри зірка бойових мистецтв Джекі Чан (10, $40 млн) так само активний: за останній рік Чан знявся у п’яти фільмах. До гонорарів за зйомки актор додає мільйони доларів, зароблені завдяки рекламним і ліцензійним контрактам.

Нагадаємо, Двейн Джонсон разом із компанією RedBird Capital Джеррі Кардинале придбали лігу американського футболу Xtreme Football League (XFL), заплативши за угоду $15 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram