Новини
20 Грудня 2019
995

Фонду підтримки підприємництва у 2020 році буде виділено 2 мільярди гривень

За цей проект у Верховній Раді проголосували 275 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) підтримала у першому читанні проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо Фонду розвитку підприємництва” (№2589) та вирішила скоротити строки підготовки проекту до другого читання. Цей проект підтримали 275 народних депутатів, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Документ передбачає збільшення на 2 млрд грн надходжень до спеціального фонду державного бюджету за рахунок дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Ці кошти підуть на фінансування нової бюджетної програми “Фонд розвитку підприємництва”.

Кошти за цією програмою будуть спрямовані на здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації відсоткової ставки (1,5 млрд. грн), а також на надання часткових гарантій кінцевим позичальникам (0,5 млрд грн).

Законопроект є однією зі складових реалізації ініціативи Президента України — програми “5-7-9” з підтримки мікро- та малого підприємництва, яка має запрацювати з 1 лютого 2020 р.

Розмір кредитів за цією програмою досягатиме  1,5 млн грн на пять років, а відсоткова ставка залежатиме від виручки і створених робочих місць:

•  5% річних — якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;

• 7% річних — для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;

• 9% річних — для бізнесу з виручкою від 25 до 50 млн грн.

Нагадаємо, ВРУ ратифікувала зміни до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (ЄС) про збільшення безмитних квот на експорт м’яса птиці в ЄС з наступного року з 20 до 70 тис. т. Безмитні квоти на експорт курятини з 2020 року збільшаться до 70 тисяч тонн.

Також, Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №2233 про зміни до закону про ринок електроенергії, який, зокрема, забороняє імпорт електроенергії із РФ за двосторонніми договорами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram