Новини
10 Лютого 2021
839

Фондову біржу Гонконгу вперше очолить іноземний топменеджер

Фахівець з JP Morgan керуватиме установою, капіталізація якої наразі досягає $7 трильйонів

Фото: hkex.com.hk

Оператор Гонконгської фондової біржі (HKEX) вперше запросив іноземного фахівця на посаду нового виконавчого директора майданчика. Ним стане Ніколас Агузін — топменеджер з банку JP Morgan Chase, йдеться у повідомленні на сайті біржі.

“Ми раді оголосити про призначення пана Агузіна новим виконавчим директором HKEX. Він володіє багатим міжнародним і регіональним досвідом роботи на ринках капіталу й фінансових послуг, зокрема великими знаннями про регіон Китаю, очолюючи азійський підрозділ JP Morgan”, — заявила голова правління біржі Лора Ча.

Призначення набуде чинності з 24 травня терміном на три роки за умови схвалення Комісією з цінних паперів та ф’ючерсів Гонконгу.

Агузін близько 30 років працював у структурах JP Morgan Chase. З 2012 по 2020 рр. він очолював його азійсько-тихоокеанське представництво, яке базується у Гонконгу.

Наголошується, що він замінить Чарльза Лі (Лі Сяоцзе), який побажав достроково залишити свій пост з 31 грудня 2020 року після десятирічного перебування на ньому. З 1 січня обов’язки голови біржі тимчасово виконує Калвін Тай — головний операційний директор. При цьому сам Чарльз Лі залишатиметься радником до моменту передачі повноважень своєму наступникові наприкінці травня.

Наразі капіталізація фондової біржі Гонконгу досягає $7 трлн. Майданчик сім разів за останні 11 років ставав найбільшим у світі центром IPO. HKEX володіє Лондонською біржею металів (LME), яка була придбана у грудні 2012 року за $2,2 млрд.

Нагадаємо, позаминулого року Гонконгська фондова біржа відмовилася від своїх планів зі злиття з Лондонською фондовою біржею, яка запропонувала об’єднатися у вересні 2019-го. Вартість операції тоді оцінювалася у £29,6 млрд ($36,5 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram