Новини
4 Серпня 2020
992

Фондовий ринок зростає: Nasdaq обновив рекорди

Підтримку отримано від фармкомпанії Eli Lilly & Co., яка розробляє препарат для профілактики від COVID-19

Американські фондові індекси за підсумками торгів у понеділок, 3 серпня, зростали, а Nasdaq Composite досяг нового рекордного максимуму, зазначає Інтерфакс.

Підтримку ринку, зокрема, надала фармкомпанії Eli Lilly & Co., яка оголосила про початок третьої фази випробувань препарату для профілактики COVID-19. Її акції подорожчали на 1,7%.

Крім цього, індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у липні 2020 року піднявся до 54,2 п. з червневих 52,6 п. Значення індикатора стало максимальним з березня 2019 року. При цьому аналітики в середньому очікували підвищення індексу до 53,6 п., свідчать дані Trading Economics.

За інформацією MarketWatch, інвестори продовжують стежити за обговоренням нових заходів підтримки економіки США. “Республіканці та демократи за підсумками переговорів минулими вихідними не змогли прийняти жодного рішення щодо заміни надбавки у допомозі з безробіття в розмірі $600 на тиждень, термін виділення якого минув у п’ятницю”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Білий дім виступає за скорочення розміру надбавки до $200 на тиждень, водночас демократи закликають зберегти його на рівні $600. Однак усі сторони переговорів підтримують новий раунд стимулюючих платежів у розмірі $1,2 тис. на працівника.

У понеділок папери Apple Inc. подорожчали на 2,5%. Котирування Microsoft Corp. підвищилися на 5,6% після того, як компанія підтвердила переговори з китайською ByteDance про покупку додатка TikTok.

“Ми бачимо, що ралі в технологічному секторі триває після публікації деяких фінансових звітів минулого тижня”, – зазначив Джеймс Реган з D.A. Davidson, якого цитує CNBC.

Акції Tyson Foods Inc. додали в ціні 1,6%. Американський виробник продуктів харчування у III кварталі отримав скоригований прибуток в $1,4 на акцію, у той час як аналітики FactSet прогнозували показник на рівні $0,94 на акцію.

Вартість Marathon Petroleum Inc. виросла на 0,9%. Компанія за підсумками II кварталу відзвітувала про скоригований збиток в $1,33 у розрахунку на акцію при консенсус-прогнозі аналітиків на рівні $1,77 на акцію.

Котирування Xerox Holdings Corp. знизилися на 3,8%. Компанія планує випустити п’ятирічні бонди на 400 млн і восьмирічні бонди також на $400 млн.

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 236,08 п. (0,89%), до 26664,4 п. Standard & Poor’s 500 додав 23,49 п. (0,72%) і склав 3294,61 п. Nasdaq Composite піднявся на 157,52 п. (1,47%), до 10902,8 п.

Раніше Investory News писали, що квартальний прибуток трансатлантичного біржового оператора NASDAQ Composite перевершив усі очікування, оскільки все більше людей почали торгувати з дому, а викликана пандемією волатильність ринку також сприяла зростанню обсягів до рекордних рівнів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram