Новини
25 Червня 2020
810

Фондові індекси США втратили понад 2%

На фоні приросту нових випадків зараження коронавірусом у деяких штатах фондовий ринок помітно знизився 

Фондовий ринок США значно знизився за підсумками торгів у середу, 24 червня, на фоні стрибка нових випадків зараження коронавірусом в деяких американських штатах, повідомляє Інтерфакс.

За даними CNBC, число підтверджених випадків зараження у Флориді у вівторок зросло на рекордні 5,508 тис. Частка позитивних тестів на коронавірус в штаті збільшилася до 15,91% з 10,82%. Тим часом влада Нью-Йорка, Нью-Джерсі та Коннектикуту ввели 14-денний карантин для тих, хто прибув з дев’яти штатів і в яких спостерігається високий рівень захворюваності.

Середній приріст нових випадків захворювання за останні сім днів збільшився більш ніж на 30% в порівнянні з попереднім тижнем, свідчать розрахунки CNBC, зроблені на підставі даних університету Джона Хопкінса.

За інформацією Bloomberg, приріст виявлених випадків інфікування збільшується в Техасі, Флориді, Арізоні та Каліфорнії, а влада деяких штатів і міст розглядають можливість сповільнити або пригальмувати пом’якшення карантинних заходів.

Крім цього, агентство повідомило, що США можуть ввести мита на товари з Франції, Німеччини, Іспанії та Великої Британії вартістю $3,1 млрд.

Тим часом Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив прогноз зниження світової економіки у 2020 р. до 4,9% з 3%. Відновлення світової економіки у 2021 р. МВФ очікує більш низькими темпами, ніж оцінювалося у квітні — 5,4% замість 5,8%.

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго Чарльз Еванс в середу заявив, що економіці США можуть знадобитися нові монетарні стимули, враховуючи низький рівень інфляції у країні.

Напередодні американські фондові індекси виросли на заяві президента США Дональда Трампа про збереження торгової угоди з Китаєм. При цьому Nasdaq Composite оновив рекорд другий день поспіль.

Акції Apple Inc. в середу подешевшали на 1,8%. Міністерство юстиції США і група генеральних прокурорів мають намір почати антимонопольне розслідування у зв’язку з потенційним порушенням конкуренції в сервісі Apple Store.

Папери Dell Technologies Inc. додали в ціні 8,4%, після того як газета The Wall Street Journal повідомила, що компанія розглядає варіанти продажу своєї частки в 81% у розробника ПЗ і технологій віртуалізації VMware Inc. або консолідації 100% його акцій.

Вартість Hertz Global Holdings Inc. підскочила майже на 30% після падіння на 38% в попередні чотири торгові дні. Як вважає аналітик Jefferies Хамза Мазарі, дилери CarMax Inc. і AutoNation Inc. можуть бути зацікавлені в придбанні старих автомобілів Hertz, яка в кінці травня подала позов про початок процедури банкрутства.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття торгів впав на 719,16 пункту (2,72%) — до 25445,94 пункту.

Standard & Poor’s 500 втратив 80,96 пункту (2,59%) і склав 3050,33 пункту.

Nasdaq Composite знизився на 222,2 пункту (2,19%) — до 9909,17 пункту.

Як відомо, попит інвесторів на американський долар як резервну валюту може значно впасти, якщо почнеться друга хвиля коронавірусу. На думку аналітика Deutsche Bank по азійському ринку Саміра Гоеля, валютні ринки нині стикаються з “множинними зустрічними потоками”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram